VIF-spelaren intressant för klubb högre upp

Vimmerby IF riskerar att tappa succéspelaren Ludwig Strömbom. Högsby IK är intresserat av den löpstarke ytterbacken. "Jag har provtränat med Högsby och också fått ett kontraktsförslag", säger han.

Ludwig Strömbom är i valet och kvalet om var han ska spela fotboll nästa säsong.

Ludwig Strömbom är i valet och kvalet om var han ska spela fotboll nästa säsong.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-10-15 12:53

Det är ingen skräll att Strömbom uppvaktas av en klubb högre upp i seriesystemet. 22-åringen kom som ny till Vimmerby IF den gångna säsongen och imponerade stort. Vänsterbacken var en av Vimmerbys allra bästa spelare under 2019 och anpassade sig snabbt till spel på division tre-nivå. 

Och division tre kan det bli även 2020, trots att VIF som bekant ramlade ur trean. 

Ludwig Strömbom går i valet och kvalet. 

–  Jag vet inte hur det blir än. Jag kommer förmodligen att fatta ett beslut inom en vecka, eller två. Om VIF hade varit kvar i trean, så hade det inte varit så mycket att fundera över. Men nu blir det spel i division fyra och helst vill jag spela så högt upp som det går. 

Förra veckan var han och provtränade med Högsby, som klarade sig kvar i division tre. Tydligen gav han ett bra intryck.

–  De tyckte att det gick bra och jag har fått ett kontraktsförslag. Det verkar vara ett gott gäng, med många unga killar i laget.

Vad tycker du annars om din säsong i Vimmerby?

–  Jag är väl ganska nöjd med mitt eget spel, trots att jag hade en dipp en period. Jag var sjuk och jag kom inte helt till min  rätt när jag fick spela yttermittfältare. Jag tycker att jag är bättre som back. Men det är jäkligt tråkigt att vi åkte ur. Vi borde inte ha gjort det med det laget, säger han och fortsätter:

–  Jag trivs annars bra i Vimmerby och nye tränaren (Johan Karlsson Törndal) gav ett väldigt bra intryck på mig. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!