VIF-tränaren: "Jag är väldigt nöjd"

6–1. Det var aldrig något snack. Vimmerby IF spände musklerna i träningsmatchen mot Myresjö/Vetlanda. "Det var en styrkedemonstration", säger tränaren Johan Karlsson Törndal.

Mohammad Jafr var matchens bästa spelare.

Mohammad Jafr var matchens bästa spelare.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-03-29 16:12

Egentligen skulle Vimmerby och Myresjö/Vetlanda ha mötts i seriepremiären den 9 april. Men som bekant är säsongen uppskjuten i två månader.

När lagen ställdes mot varandra i en träningsmatch under söndagen var det klasskillnad.

– Jag är väldigt nöjd. Defensivt sitter spelet som det ska. Vi hade bra koll på Myresjös långbollar, de kom inte igenom vårt försvar. Offensivt slet vi isär deras lagdelar med vårt snabba passningsspel och våra löpningar i djupled, säger Johan Karlsson Törndal.

Var det årets bästa insats?

– Ja, offensivt. Vi spelade precis som vi hade pratat om innan.

Trots de stora segersiffrorna tror VIF-tränaren att Myresjö/Vetlanda kan bli en farlig utmanare i division fyra.

– De har några duktiga spelare och kommer säkerligen vara med på den övre halvan av tabellen. Det här resultatet säger mest om vår insats. Vi var fysiskt starkare och orkade pumpa på i 90 minuter.

Målen gjordes av Rickard Thuresson 2, Mohammad Jafr 2, Joakim Storm och Niklas Gunnarsson. Tre av målen kom i slutet när VIF hade tagit över spelet helt och hållet.

Extraplus...?

– Mohammad Jafr gjorde sin bästa match för säsongen. Rickard Thuresson var också duktig. I övrigt var det en mycket bra laginsats, säger Johan Karlsson Törndal.

Hur kommer ni lägga upp försäsongsträningen framöver?

– Jag vet att det finns planer på en lokal träningsserie. På måndag kväll är det möte om det. Utifrån vad som sägs där får vi se hur planeringen kommer se ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!