"Sparkade undan benen på oss"

Trots en spelmässigt rätt så bra insats orkade Västervik inte hela vägen. De tunga spelaravbräcken märktes både vad gäller spets och bredd.

7 november 2018 21:47

Med en förhållandevis tunn trupp blir avsaknaden av fyra absoluta nyckelspelare ofta påtaglig.

Skadade Andreas Frisk, Emil Alba och Gabriel Desjardins missade samtliga derbyt tillsammans med sena nyförvärvet Victor Öhman.

– Det är svårt att vinna om man bjuder serieledaren på flera mål. I spelet var vi väl som vanligt med... men vi har inte råda att åka omkring och göra så många misstag som vi ändå gjorde. Vi sparkade liksom undan benen på oss själva, igen, suckade VIK-tränaren Mattias Karlin.

Men hur mycket tror du ni påverkas av att sakna fyra så pass etablerade spelare?

– Vi får ju mindre alternativ när de är borta. På det stora hela är väl det kontentan. Vissa spelare får matchas mer än de kanske orkar och konkurrensen blir inte tillräckligt bra. Fast någonstans var det inte därför vi förlorade matchen, det var de individuella misstagen.

Hade Victor Öhman spelat om motståndet inte hade hetat Oskarshamn?

– Mycket tveksamt. Han hade inte varit på is på 17-18 dagar innan och om han ska spela ska han kunna bidra.

Då derbymatchen i Oskarshamn var onsdagskvällens enda i Hockeyallsvenskan betyder det att VIK är kvar på en tolfteplats i tabellen. Och närmast väntar nu ett litet "miniuppehåll" innan VIK gästar AIK och Hovet på måndag kommande vecka.

– Då ska i alla fall Öhman vara hundra procent redo för spel, bekräftar Karlin.

Vem av de övriga ligger närmast?

– Helt klart Emil Alba. Men om han spelar redan på måndag vet jag inte. I dagsläget är han ett frågetecken, så vi får se när det närmar sig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer