Viktig duo lämnar Rimforsa IF

Rimforsa IF får nästa säsong klara sig utan duktige mittbacken Linus Skarin och nyttige ytterbacken Jesper Hellstrand. Båda väljer att spela för Linköpingsklubben Hjulsbro IK.

Lämnar. Linus Skarin går från Rimforsa till Hjulsbro.

Lämnar. Linus Skarin går från Rimforsa till Hjulsbro.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2019-12-11 17:22

Linus Skarin har ryktats vara på väg bort en längre tid. Nu är det alltså klart. Med sitt huvudspel, sitt positionsspel och med sin fysik har 29-åringen varit mycket värdefull för RIF sedan han anslöt till klubben för några år sedan. Nu går han vidare till Hjulsbro, som förra året slutade fyra i västra östgötafyran, där Rimforsa var sjua. 

Samma väg går den hårt arbetande och snabbe Jesper Hellstrand. 

Varför gör du det här valet?

–  Jag ska flytta till Linköping i januari, men det är inte den främsta orsaken. Jag kände att jag ville testa något nytt och det känns som att Hjulsbro IK satsar hårt för att försöka gå upp. 

Och så får du med dig klubbkompisen Linus Skarin också...

–  Det var faktiskt avgörande för mitt beslut. Han har legat på mig och ville att jag också skulle gå till Hjulsbro. 

Utöver tre gymnasieår med spel i Åtvidabergs FF, har Hellstrand alltid spelat för de svartvita. Inte 2020. Däremot kommer han med all sannolikhet att spela mot dem istället. 

–  Jag tror att det är klart att vi möts i serien i år också. Det ska bli jättespännande att möta Rimforsa förstås. Jag känner ju alla där och det kommer att bli speciella matcher för mig. 

Sedan tidigare har tongivande Petter Melkersson och talangen David Cederholm lämnat RIF. På pluskontot finns Robin Melkersson, Isak Nägga, Oscar Stridell, Adam Strangnefeldt, Linus Olsson och David Thuresson. 

Karta: Rimforsa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!