Vilken rysare det blev, VIBK

Jodå. Ni vet hur det brukar vara när Vetlanda och Vimmerbys möts. Inget undantag den här gången. Det blev superjämnt som vanligt. Jonatan Green blev segerskytt i förlängningen.

Jonatan Green jublar efter ett av sina mål mot Vetlanda.

Innebandy2018-12-14 21:44

När vi gjorde en tillbakakolll inför matchen så visade det sig att det hade varit jämna matcher mellan de här lagen de senaste tio matcherna. Allt tydde på en ny tight drabbning.

Så blev, alltså.

Till slut skulle allt avgöras i förlängningen. Och där och då höll sig inte helt oväntat, seriens poängkung Jonatan Green sig framme. Påpassligt satte han 4–5. Vilt jubel utbröt förstås i bortalägret - och bland de tillresta och högljudda VIBK-klacken. De höll i princip igång hela matchen och stöttade sitt lag.

– Jag är fullt nöjd med två poäng. Det var mest tillfälligheter att vi ledde med 4-2 en bit in på den tredje perioden, säger tränaren Peter Kronstrand och fortsätter:

– Jag tycker att vi inte blev för försiktiga i det läget, ändå lyckades de komma ikapp och kvittera. Det var lite surt att 4-4 kom efter ett frislag som vi borde ha läst bättre.

Det var annars Vetlanda som inledde bäst och tog fullt rättvist ledningen med 1-0 genom Jesper Henriksson. Det var ingen tillfällighet att det var just Henriksson som snyggt satte första målet i matchen. Han brukar alltid trivas mot VIBK.

Vetlandaledaren Patrik Lööf sa annars inför derbyt att nämnde Henriksson inte gjorde så många mål längre, utan istället stod för många andraassist. Nåja, mot Vimmerby var han tillbaka i gammal god målform.

Första perioden hade ett tydligt mönster. Vetlanda var klart spelförande, spelade runt med stort tålamod, medan VIBK kröp tillbaka och satsade på kontringar. VIBK-kvitteringen kom efter drygt fem minuter och det var unge backen Melvin Hemmingsson som var målskytt. Det var hans första seriemål i A-laget.

Mittperioden gick målmässigt i Vimmerbys favör. Detta efter mål av Jonatan Green, Adrian Brorsson och Johan "JC" Carlsson. Carlssons 2–4-mål kom psykologiskt viktigt i slutsekunderna av perioden.

Skulle då Vimmerby lyckas hålla undan? Både ja och nej.

Vetlandas Jesper Henriksson satte både 3-4 och 4-4. Kvitteringen kom via en snygg frislagsvariant.

Sedan vet ni hur det gick i förlängningen.

Peter Kronstrand:

– Seger borta mot Vetlanda funkar alla dagar i veckan efter förlängning. Spelmässigt är jag inte riktigt nöjd, men vi fick i alla fall igång båda femmorna framåt. Bäst i dag var Patrik Karlsson i målet, Jonatan Green, Adrian Brorsson och Victor Wall.

VIBK fick därmed revansch för den snöpliga 5-6-förlusten borta mot Vetlanda förra säsongen.

Melvin Hemmingsson gratuleras av Jonatan Green efter sitt 1-1-mål mot Vetlanda.
Vetlanda-Vimmerby: 4-5

Matchfakta: 1-0 (4.23) Jesper Henriksson, 1-1 (6.41) Melvin Hemmingsson (Jonatan Green).

Andra perioden: 1-2 (25.34) Jonatan Green, 2-2 (28.30) Jonas Rodevald, 2-3 (30.57) Adrian Brorsson, 2-4 (39.46) Johan Carlsson (Victor) Wall).

Tredje perioden: 3-4 (48.55) Jesper Henriksson, 4-4 (57.44) Jesper Henriksson.

Förängning: 4-5 (61.51) Jonatan Green.