Vilken succé för VH-trion i Hammers

Vilken rafflande upplösning det blev när Halmstad Hammers lyckades ta sig till Allettan. "Det var helt otroligt. Det var ren glädje, säger den förre VH-spelaren Sebastian Åkesson.

Tidigare VH-spelaren Sebastian Åkesson spelar numera i Halmstad, som överraskande är klart för Allettan.

Tidigare VH-spelaren Sebastian Åkesson spelar numera i Halmstad, som överraskande är klart för Allettan.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-12-12 19:30

Vi når honom dagen efter rysaren i Borås. Hammers hade saken i egna händer inför den sista omgången i södra HockeyEttan. Seger mot bottenlaget Borås och allt var klart. Då väntade Allettan. Så blev det också, men det satt minst sagt hårt åt...

– Ja, det var jättespännande. Det var så skönt när vi fick in det där sista målet, säger Sebastian Åkesson, som är en av tre före detta Vimmerbyspelare i Hammers. 

Halmstad hade ledningen med 3-1 i slutet av matchen och allt verkade klart. Då slog Borås till två gånger om på kort tid och utjämnade. 

Vad kände du i det läget?

– Det kändes ju bombsäkert innan de gjorde sina mål. Det var förstås en jobbig känsla eftersom det var så lite tid kvar av matchen. Men det gick ganska snabbt över och vi var tvungna att göra ett mål. 

Och mål blev det, i den 57:e minuten. 

– Det var ett snyggt hockeymål dessutom. Robin Holm laddade stora bössan och pucken gick in. Pärna (Martin) och Alex (Andersson) låg bakom målet. 

De båda sistnämnda har precis som Åkesson lirat i VH – och alla tre har varit framträdande i Hammers under säsongen. 

– Ja, det har gått bra för alla. Alex fick vi in under säsongen och han har varit en injektion. 

Halmstads 4–3-mål i slutet innebar att laget tog sig till Allettan, med minsta möjliga marginal före jagande Kalmar. 

– Det känns helt fantastiskt. Det är tydligen första gången klubben går till Allettan. 

Åkesson hade en euforisk känsla när avancemanget blev klart. 

– Det har varit roligt när jag varit med och gått till Allettan med Vimmerby också. Men det har varit mer väntat. Det här var mer överraskande, trots att vi inom laget känt att vi har haft kapaciteten. 

Vad är det som gjort att ni tagit er dit?

– Jag kände direkt när jag kom till Halmstad att det var något bra på gång. Här finns många unga killar som vill uppåt i karriären. De tävlar och vill prestera. Vi har en bra åldersmix i laget. 

Nu väntar Allettan. Hur kommer ni klara er där?

– Vi har precis allt att vinna. Jag är säker på att vi kommer ta oss vidare till playoff. Det är bara att gå in och "kötta" på. Det som talar för oss är att vi spelat bra mot topplag nästan hela säsongen. 

Dina tankar om VH?

– Jag trivdes jättebra där också. Tråkigt såklart att de inte gick till Allettan, men det är bara att ta nya tag och försöka vinna den andra serien istället. 

Karta: Halmstad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!