"Vill få lite svar inför kvalet"

Hultsfred HF avslutar grundserien med bortamatch mot Drott på söndag. En betydelselös match för bägge lagen – men HHF har viktigare uppgifter framöver att ladda för.

HHF-tränaren Bosse Sundqvist.

HHF-tränaren Bosse Sundqvist.

Foto: Thomas Lindblom

Handboll2019-03-16 08:00

Hultsfred HF är redan klart för negativt kval inför söndagens match.

– Vi vill få lite svar inför kvalet, och det är viktigare än själva resultatet i matchen. Vi kommer testa lite grejer i spelet, som vi inte haft möjlighet att testa förut under säsongen. Det blir mer som en träningsmatch inför kvalet, säger HHF-tränaren Bosse Sundqvist.

I HHF-laget är Eric Schultz inte tillgänglig, och man väljer också att vila målvakten Jesper Rüdiger som har lite ryggprblem. I övrigt är man ordinarie lag.

Det kommande kvalet drar igång om två helger, med bortamatch för HHF i en matchserie i bäst av tre matcher, där HHF har avgörandet på hemmaplan. Motståndet blir antingen IK Cyrus från Jönköping eller Karlshamns HF.

De båda lagen möts för övrigt på söndag i en ren seriefinal i division tre, där förloraren får kvala mot HHF.

När det gäller HHF:s protest från bortamatchen mot Kävlinge tidigare under säsongen kan vi meddela att den avslogs av Skånes Handbollsförbund.

– Motiveringen var att domaren valde att tolka regeln utifrån ett annat perspektiv än vi gjorde. Det handlade om hårdheten i bedömningen, säger Bosse Sundqvist.

HK Drott - Hultsfred HF

Halmstad Arena A2

Söndag 17 mars, 16.00

VT/KP tippar: 26-20.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om