"Ville slåss – såg hemskt ut"

Fredagens match mellan Svala och Malmbäck blev en riktig rysare. Till slut vann hemmalaget med 9–8.

12 januari 2019 13:23

Därmed fick Svala en gruvlig revansch på Malmbäck efter höstens jobbiga 17–3-förlust på bortaplan.

– Jag kände direkt att det här var vår match. Malmbäck hade bara nio spelare, medan vi rullade runt på tre femmor. Vi orkade mer. Det var en strålande laginsats, säger tränaren Alf Jansson.

Tack vare segern lämnade Svala jumboplatsen i division fyra.

– Nu har vi vunnit två matcher den här säsongen. Målsättningen är att vinna minst två till och klättra lite till i tabellen.

Henrik Svensson gjorde fem mål och var matchens stora stjärna. Övriga målskyttar: Thiago Larsson, Johnny Karlsson, Simon Elofsson och Simon Rydén.

– Utöver "Henke" ska även Johnny Karlsson ha extra beröm. Han låg bakom många av målen, säger Alf Jansson.

"Såg hemskt ut"

Det var förstås stora glädjescener i Svala-laget efter skrällsegern mot Malmbäck. Samtidigt säger Alf Jansson att det blev en stökig avslutning som delvis förstörde stämningen den sista minuten.

Det uppstod tumult efter en duell mellan Henrik Svensson och en bortaspelare.

– Båda två åkte över sargen. Då gav sig deras reservmålvakt in i bråket och ville slåss. Det såg hemskt ut. Han var fullständigt förbannad.

Blev det några påföljder?

– "Henke" höll sig lugn och backade undan, det var skönt att se. Han fick bara två minuter för hårt spel. Men deras reservmålvakt fick matchstraff och lär bli avstängd, eftersom han tilldömdes "matchstraff 2". Efter matchen bad deras ledare om ursäkt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin