Vimmerby fick revansch mot Borås

Under lördagen i Borås fick Vimmerby Hockey se sig besegrat efter straffar. Men på sin hemmais under söndagen tog de revansch och vann med 3-1 (1-0, 1-0, 1-1) mot Borås.

Segerjubel. Mattias Wigley kramar om Pelle Ström, som precis har skjutit in 3-1 i öppen kasse.

Segerjubel. Mattias Wigley kramar om Pelle Ström, som precis har skjutit in 3-1 i öppen kasse.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-11-10 19:10

– Riktigt bra match och det är inget snack. Jag är stolt över grabbarna, säger Vimmerbytränaren Phil Horsky efter segern.

VH inledde med högt tempo och hade flera klara målchanser tidigt. Den glödheta inledningen av hemmalaget renderade i att Martin Jönsson kunde trycka dit 1-0 efter fem minuter. 

Jönssons första mål för säsongen. 

– Det kändes skönt. Jag har ju haft det lite trögt med målskyttet, säger han. 

Tränaren var nöjd med matchinledningen.

– Vi gör det riktigt bra första tio minuterna, säger Phil Horsky.

– Jag försökte att ha en annan approach i matchförberedelsen. Jag lugnade ner grabbarna och skojade lite, så vi inte skulle tänka för mycket. Det passade oss bra och det var kul att det syntes genom att vi var heta i början. 

Men frågan är om inte andra perioden var än bättre genomförd av hemmalaget. 

– Precis. Vändningarna fungerade riktigt bra. Vi tappade lite för mycket puck och hade böljande spel sista fem, sex minuterna av den perioden, men annars var anfallsspelet väldigt bra och vi hade många lägen att göra mål. Spelet var bra över hela banan och vi gjorde ett fint powerplaymål. 

Det fina powerplaymålet Horsky pratar om kom faktiskt lite överraskande. Vimmerby hade inte skapat någonting under det powerplayspelet, men när det bara var några sekunder kvar av utvisningen fick Wigley in pucken framspelad av Jakob Karlsson.

I tredje perioden var det sedan ganska jämnt och båda lagen hade lägen. Borås reducerade till 2-1 genom Mark Corbett. Men när gästerna fick en utvisning med fyra minuter kvar och en med knappt två minuter kvar, ja då sumpade de sin chans att kvittera. 

Istället sköt Pelle Ström in pucken i öppen kasse när gästerna tog ut målvakten för att jaga kvittering.

– Jag gjorde ett sånt mål förra året också, så det är väl såna mål jag kan göra, sa Pelle Ström, som gjorde en bra match. 

Den assisterande lagkaptenen tyckte att VH gjorde en bättre match mot Borås på söndagen än lördagen. 

– Vi har bättre go i laget och bättre energi. Vi sätter stämpeln redan i första bytet. 

Segern ger viktiga poäng för Vimmerby i kampen om Allettan.

– Alla poäng är viktiga, säger tränaren Phil Horsky, och lägger till: 

– Men ännu viktigare är processen och hur det ser ut. Det såg också bra ut när vi förlorade igår (läs lördag), men idag fick vi tre pinnar. Då känns det ännu skönare. 

Kamp. Av den varan var det mycket i matchen mellan Vimmerby och Borås. Här är det Jonathan Augustsson som blir lite tilltufsad av en bortaspelare.
Kamp. Av den varan var det mycket i matchen mellan Vimmerby och Borås. Här är det Jonathan Augustsson som blir lite tilltufsad av en bortaspelare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!