2018 var verkligen ett år att minnas för Vimmerby Hockey med bland annat stora sportsliga framgångar.

– Det var ett jättepositivt år med en förening som är fantastisk att jobba i, säger Marcus Samuelsson.

I motiveringen till priset, som delades ut strax innan klockan 20 på fredagskvällen, nämns särskilt föreningens förmåga att förena professionella och ideella krafter.

Artikelbild

| Marcus Samuelsson, ordförande i Vimmerby Hockey.

– Många tänker på A-laget, att vi har tagit ett bra kliv och blivit mer seriösa, men det är så många andra delar i en förening som måste utvecklas och som måste förändras. Mycket av det sker i det tysta, säger Marcus Samuelsson.

Vad betyder framgångarna för föreningen?

– Det betyder mycket för alla och gör att många vill mer. Från ungdomstränarna till Offside och Familjepucken som jobbar ideellt. Framgång föder framgång helt enkelt.

Vad tar du med dig för minnen från året?

– Det har varit många delar som jag är glad och stolt över. Självklart gläds man över de matcher som varit på slutet när man ser det rent sportsligt. Sedan är jag väldigt glad över utvecklingen på ungdomssidan med tjejhockeyn och juniorsidan. Det är roligt att det sker på så många olika håll och kanter. Det har verkligen varit en positiv utveckling.

Även framtiden ser spännande ut för Vimmerby Hockey. Marcus Samuelsson nämner gymnasieutbildningen med hockeyprofil och ombyggnationen av ishallen som några exempel på anledningar till framtidstro.

– Det finns mycket kvar att göra, det finns det alltid i en förening. Vi vill fortsätta att utvecklas sportsligt men även organisatoriskt.