Vimmerby Hockey värvar från kvalrivalen

Vimmerby Hockey har presenterat ytterligare ett nyförvärv inför säsongen 19/20. Det är den norske backen Christoffer Rasch som blir nästa spelare att ansluta till truppen.

Backen Christoffer Rasch (33) ansluter till Vimmerby Hockey från Kristianstads IK.

Backen Christoffer Rasch (33) ansluter till Vimmerby Hockey från Kristianstads IK.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-06-04 13:10

Christoffer Rasch kommer närmast från en tvåårig sejour i Kristianstad IK, men har dessförinnan spelat representerat Tyringe, Kallinge/Ronneby, Visby och Mariestad i Hockeyettan, samt Mora IK i Hockeyallsvenskan.

– Det känns jättekul att få komma till Vimmerby. Efter samtal med Peter Nordström och Morgan Persson så känns det här väldigt bra och helt rätt för mig. Vimmerby har lotsat en mängd spelare uppåt i serierna de senaste säsongerna, och är ett väldigt bra ställe att utvecklas på, säger Christoffer Rasch.

Rasch gjorde för övrigt det avgörande målet när Kristianstad slog ut Vimmerby Hockey i playoff 3 i våras, och var med i kvalserien innan han ådrog sig en skada.

– Jag är en back som vill vara bra åt båda hållen, och en back som det alltid går att lita på och som kan bidra med så mycket det går för lagets framgång. Jag har mycket offensiv i mig, och hoppas kunna utveckla den delen i det spel som Peter Nordström vill spela, säger Christoffer Rasch, som tidigare också har spelat forward och är en erkänt skicklig tekare.

Nu blir han den sjätte backen, och totalt den 17:e spelaren i truppen 19/20.

– Christoffer Rasch tillför både ålder och storlek i vårt försvar, och är väldigt ambitiös med sin hockey. Han har heller inte riktigt fått utrymme tidigare för det offensiva spel som han behärskar. Han är dessutom högerskytt, vilket är ett bra verktyg som back, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.

Kontraktet med Christoffer Rasch är skrivet på 1+1 år.

Vimmerby Hockey 19/20

Oskar Carlsson (kontrakt), Martin Jönsson (kontrakt), Jakob Karlsson (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pelle Ström (förlängning), Oliver Kempainen (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Tobias Fridh (ny från Tyringe SoSS), Tomas Rydén (förlängning), Oscar Walldén (ny från Djurgårdens IF), Edwin Johansson (ny från HC Dalen/Västerviks IK), Alexander Andersson (förlängning), Pierre Gustavsson (ny från Västerviks IK), Herman Johansson (ny från Färjestads BK), Mattias Wigley (förlängning), Max Popovic (ny från Modo J20), Christoffer Rasch (ny från Kristianstads IK).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!