9 500 portioner mat varje dag

650 ideella funktionärer. 3000 spelare och ledare. Med föräldrar och andra supportrar besöker runt 10 000 Ceos varje dag. Vimarvallen är både fotbollsplan och camping och varje dag serveras nånstans runt 9 500 portioner i matsalarna.

Det är fullt med folk runt de 19 planerna på Ceosområdet från morgopn till kväll. Uppskattningsvis besöker 10 000 personer området varje dag under Bullerby Cup.

Det är fullt med folk runt de 19 planerna på Ceosområdet från morgopn till kväll. Uppskattningsvis besöker 10 000 personer området varje dag under Bullerby Cup.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2019-07-27 18:30

– Jo, det går åt en hel del mat, säger Sandra Zeilon.

Hon jobbar i matsalen på Astrid Lindgrens skola där det rör sig om ungefär 900 portioner. Varje måltid frukost, lunch och middag.

De är två i köket och två i matsalen plus tre föräldrar varje måltid. De ska se till att 45 av fotbollslagen får sin mat. Lunchen är slut kl 15 och middagen börjar klockan 17.

– I dag är det lördag, då brukar många gå ut och äta pizza eller så, men 27 av lagen äter här i kväll också, säger hon.

Totalt serveras mat på sex olika anläggningar.

Alla boendeanläggningar i Vimmerby och grannkommunerna är fullbokade sen länge av föräldrar och supportrar till cuplagen. Sen några år tillbaka driver VIF en tillfällig camping på Vimarvallen, där det också spelas en del matcher på tre tillfälliga planer.

– Det finns el till alla och tillfälliga duschar. Det är ungefär 100 ekipage som campar där, säger Leif Carlsson, Vimmerby IF:s cup-general.

En av camparna är Ann Maikkula från Aneby.

– Det är första gången vi campar här, det blir lite som en gata hemma i Aneby när vi samlas så här, säger hon.

Runt 650 ideella funktionärer jobbar för att cupen ska fungera. Allt ifrån heltid en vecka till kortare pass på fyra timmar.

– Det är en ovärderlig resurs för oss. Vi skulle aldrig klara cupen utan dem, samtidigt är cupen vår i särklass viktigaste inkomstkälla som ger pengar tillbaka till verksamheten, säger Leif Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!