Glödhet seriefinal väntar i Målilla

Två formstarka lag möttes seriefinal. Dackarna kopplade snabbt greppet om matchen med några femettor.  "Alla måste spela sin roll", sa Dackarnas lagledare Peter Karlsson innan matchen.

Peter Karlsson till höger om Frederik Jakobsen, som blivit nedflyttad till en reservplats.

Peter Karlsson till höger om Frederik Jakobsen, som blivit nedflyttad till en reservplats.

Foto: Jens Lidesjö

Vimmerby2019-07-16 06:30

En rafflande seriefinal väntar under tisdagskvällen på G&B Arena i Målilla. Tabelltvåan Dackarna, på 17 poäng, har gått som tåget den senaste tiden och vunnit fem raka matcher, och dessutom kört in flera viktiga bonuspoäng. Serieledarna Västervik, som innehar 21 poäng, kommer också in med god form. I deras senaste batalj segrade de med 58–31 hemma mot Piraterna. Laget har dessutom bara förlorat en match på hela året, 28 maj borta mot Eskilstuna Smederna.

Dackarna har haft ett uppehåll sedan 4 juli. Då besegrade Målilla-laget Indianerna på bortaplan, 53–37. Men nu är det dags att komma in i hetluften igen, och det blir i ett glödhett derby mot Västervik.

– Vi klev in i vilan med god form, så man får hoppas att den kan fortsätta. Allt tyder på att grabbarna hållit sig på benen nu under uppehållet och att vi ska komma in väl förberedda. Dessutom får vi köra på hemmaplan, säger Peter "PK" Karlsson, lagledare för Dackarna.

Det är som natt och dag om man jämför Dackarnas senaste tävlingar med hur det såg ut borta mot Västervik 4 juni. Då var de inte ens i närheten av att ta poäng och fick storstryk med 58–32. Mycket har dock hänt sedan dess. Lagkaptenen Maciej Janowski gjorde comeback efter sin skada, och hela laget har höjt sig flera nivåer.

– Det har fungerat bra. Maciej kom tillbaka och vi har blivit mer kompletta. Nu har vi styrka på alla platser, och vunnit matcher. Det skapar ett visst flyt, säger "PK".

Vad krävs av er för att besegra detta starka Västervik?

– Det blir en tuff tävling. Alla måste spela sin roll, gubbe 1–7 måste göra det bra.

Samma manskap som körde hem segern för Dackarna i Kumla mot Indianerna får förtroende igen, med förändringen att Frederik Jakobsen flyttas ned till en av reservplatserna till förmån för Jacob Thorssell som gjorde en stark insats mot Indianerna där han körde in 9+1 poäng.

– Alla körde väldigt bra. Vi har många alternativ, men man får försöka skapa lite långsiktighet om man nu kan prata om det i den här sporten, säger Peter Karlsson.

Spännande derbytillställning i toppen av tabellen, viktiga poäng som står på spel och dessutom semestertider. Det är upplagt för en publikfest i Målilla, om allt tillåter det.

– Vi får hoppas att vädret håller sig, det har ju svajat litegrann. Vi ska försöka få till en bra tävling till varje pris, konstaterar Peter Karlsson.

Vi sänder matchen på www.vimmerbytidning.se med start klockan 18:50.

Laguppställningar:

Dackarna:

1) Maciej Janowski, 2) Piotr Pawlicki, 3) Oliver Berntzon , 4) Jacob Thorssell, 5) Patryk Dudek, 6) Frederik Jakobsen, 7) Kacper Gomolski.

Västervik

1) Nicki Pedersen, 2) Peter Kildemand, 3) Peter Ljung, 4) Mikkel Bech Jensen, 5) Jack Holder, 6) Anton Karlsson, 7) Bartosz Smektala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!