Mardrömsstart och enkla misstag fÀllde VIBK

Vimmerby IBK var suget pÄ att ta revansch pÄ CL98 hemma inför vÀlfyllda lÀktare pÄ fredagskvÀllen. En mardrömsstart och enkla misstag ledde dock till förlust med 7-4.

CL98:s skyttekung Jonathan Karlberg visade vÀgen med tre mÄl nÀr VIBK Äkte pÄ sin tredje raka förlust.

Vimmerby2019-01-18 21:45

VIBK gjorde sin sÀmsta match för sÀsongen nÀr de mötte CL98 i Kalmar i höstas. DÀrför var de instÀllda pÄ att ta en rejÀl revansch i fredagens returmöte i Idrottshallen i Vimmerby. Det var dessutom sÄ kallade enkronasmatch med 509 ÄskÄdare pÄ lÀktarna som ville se VIBK sprÀcka sviten med tvÄ raka förluster sÄ hÀr lÄngt i Är.

VIBK gjorde det dock inte lÀtt för sig. Efter fyra minuters spel var stÀllningen 0-2.

– Vi slarvar och tappar boll sĂ„ att de fĂ„r kontra in tvĂ„ enkla mĂ„l. En riktig mardrömsstart, sa VIBK:s assisterade trĂ€nare Jonas Karlsson.

Hemmalaget behövde nÄgra minuter för att hÀmta sig efter den chockstarten, men kom sÄ smÄningom in i matchen pÄ allvar. Förstafemman gjorde ett riktigt bra byte och andrafemman hakade pÄ och vaskade fram nÄgra chanser ocksÄ. Resten av perioden dominerade VIBK totalt spelmÀssigt, men mÄlen uteblev, mycket tack vare grymt spel i mÄlet av CL98:s Olle Jonsson. Med en normal utdelning pÄ sina chanser i första perioden borde VIBK ha minst vÀnt till ledning 3-2.

Laget fick istÀllet inleda andra perioden i 0-2-underlÀge. NÀr man trodde att VIBK-spelarna lÀrt sig lÀxan frÄn första perioden sÄ blev det Ànnu vÀrre i andra.

Efter drygt fyra minuter var stÀllningen 0-5 och Ludwig Strömsten som fÄtt chansen frÄn i VIBK-mÄlet bytte plats med Patrik Karlsson. VIBK tog Àven timeout i det lÀget.

– Det funkar inte att bjuda dem pĂ„ sĂ„dana kontringslĂ€gen. Deras skyttekung Jonathan Karlberg fick tvĂ„ lĂ€gen och högg direkt. Vi försökte Ă€ndra om i formationerna efter timeouten och alla spelare fick speltid, men det hjĂ€lpte inte, konstaterade Jonas Karlsson.

VIBK sprÀckte till slut nollan dÄ Adrian Brorsson reducerade till 5-1 CL98 var dock i ledning med 6-3 inför den sista perioden och hoppet om poÀng fanns ÀndÄ kvar.

VIBK:s spel i den tredje perioden lÀmnade dock en hel del övrigt att önska. Victor Wall fick in reduceringen till 6-4, men forceringen frÄn hemmalaget uteblev och istÀllet kom spiken i kistan i tom bur sekunderna frÄn slutet till 7-4.

– VĂ„ra brister ligger i saker som att slĂ„ ordentliga passningar och inte tappa bollen som man lĂ€r sig pĂ„ pojklagsnivĂ„. Spelar vi sĂ„ hĂ€r Ă€r det inte lĂ€tt att vinna matcher, sa VIBK-trĂ€naren Peter Kronstrand.

I nÀsta omgÄng har VIBK bortamatch mot SSG. Ett lag de besegrade efter en stark vÀndning i tredje perioden i förra mötet.

Peter Kronstrand och Vimmerby IBK stÀlls mot SSG under lördagen.