Första campinggästerna på plats: "Bästa veckan på året"

Tisdag vecka 28 är för många med ett motorklappande hjärta starten på årets höjdpunkt. Semesterracet. Redan idag, fredag, ringlar sig kön av husvagnar och bilar lång. Vimmerby Tidning är på plats för att kolla läget med några av årets första campinggäster.

Redan fredagen innan ringlar sig kön av husvagnar och bilar lång. Vimmerby Tidning är på plats för att kolla läget med några av årets första campinggäster.

Foto: Johannes Widergren/Tilda Åkerman

Vimmerby2024-07-05 10:50

Det är dammigt, mycket folk och lukten av avgaser har redan börjat spridas trots att inget race faktiskt körts än. Funktionärer är på plats och tävlingsledarna ser fokuserade och möjligen något stressade ut. Nu är det igång!

– Det är ju bästa veckan på året, säger Tim Bjärud från Linköping.

Kolla in videon här ovanför för att se när Vimmerby Tidning besöker campingen.

undefined
Felix Fredriksson, Tim Bjärud och Max Brandow från Linköping är några av de första på plats på campingen.
undefined
Kön till campingen är lång redan vid 08:30 på fredagen, flera dagar innan tävlingen startar.
undefined
Att det bästa med Semesterracet är gemenskapen och det familjära verkar alla vi intervjuat vara överens om. "Det är en standard att åka ner hit hela familjen", säger Max Brandow från Linköping.
undefined
Göran Andersson är funktionär på semesterracet sedan många år tillbaka. Han och familjen är installerade och klara på en av anläggningens campingar.
undefined
På frågan om vad Göran Andersson hoppas att veckan ska innehålla svarar han: "Hårda race, sammanhållning, grill och ha det kul".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!