Ström firade långt in på natten (och dagen)

Firandet tog inte slut förrän en bra bit in på söndagen. Sömnen var sekundär för klubbikonen Pelle Ström efter gårdagens historiska seger. "Det var magiskt", säger han.

Pelle Ström njöt för fullt efter avancemanget till Allsvenskan, och nog blev det kväll och natt att minnas...

Pelle Ström njöt för fullt efter avancemanget till Allsvenskan, och nog blev det kväll och natt att minnas...

Foto: Meijer Media

Vimmerby2024-04-21 18:45

Det är en nyvaken Pelle Ström som Vimmerby Tidning möts av på andra sidan luren, strax innan klockan fem på söndagseftermiddagen. Målet, att inte gå och lägga sig förrän 12 på dagen, lyckades.

Hur mår du nu? Blev det Project X på stadshotellet igår?

– Det blev det. Jag mår toppenbra. Har aldrig mått bättre, säger klubbikonen.

Inte ens ett dygn har passerat sedan det blev klart att Vimmerby Hockey går upp i hockeyallsvenskan nästa säsong. Det är ett besked som Pelle Ström inte riktigt har hunnit smälta.

– Man har inte hunnit landa riktigt. Det här har varit en dröm i så många år och det är svårt att fatta att vi liksom kommer åka upp till Hovet och spela ishockey nästa säsong, det är ju helt sjukt. Jag pratade med mamma förut och sa att det känns lite som "vad fan har man ställt till med?".

Efter matchen fylldes stadshotellets restaurangdel med folk undan för undan, och under den sena kvällen var det fullständigt smockat med folk, både spelare och supportrar, som ville fira det lokala hockeylagets bragd.

Hur var det att tas emot på ett sånt sätt?

– Det var magiskt, alla är så fantastiska. De har slutit upp bakom oss hela säsongen och det var så himla härligt att få fira med dem.

Sms-notiserna är många. Inkorgen i Pelle Ströms telefon svämmar över av meddelanden från folk som vill gratulera.

– Många gamla kompisar man spelat hockey har hört av sig och är glada. Det är superkul, men jag har inte hunnit svara, haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!