VH-spelare som semmelbagare för en dag: "Imponerade stort"

Målvakter, backar och forwards i Vimmerby Hockey till vardags. Men på måndagen fick spelarna agera semmelbagare för en dag. Den kanadensiska duon George Diaco och Nathan Staois var noviser på området tidigare, men gillade att både göra och äta bakverken.
– Semlan har en unik, men väldigt god smak. Det var jätteroligt att prova, sa Nathan Staios.

På måndagen var en dryghandfull spelare från Vimmerby Hockey på plats och gjorde semlor på löpnande band.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2025-02-24 17:00

Det var konditoriet Bakfickan i Vimmerby som hade bjudit in en dryg handfull hockeyspelare. Vid den här tiden på året är semlan i fokus och Vimmerbyspelarna fick chansen att montera bakverken och hjälpa till i kassan.

Hur är hockeyspelarna som bagare?

– Jag måste säga att de imponerar stort. De lärde sig snabbt och fick fram riktigt fina semlor. Behöver vi extrapersonal i sommar får vi kalla in några av dem, säger Maria Carlsson som jobbar på konditoriet.

undefined
Maria Carlsson med Joseph Zieba och Eddie Levin bakom disken på Bakfickan.
undefined
Maria Carlsson och Hanna Gunnarsson på Bakfickan visar hockeyspelarna hur man ska sätta samman en semla.

Snabbast att få klara sina semlor för servering var William Alftberg och Kevin Wennström. De lämnade över till Eddie Levin och Joseph Zieba som skötte kassan och fick lära sig tekniken att lägga i en semla i påse utan att det blir för mycket kladd.

– Det var inte så svårt. Det är bra att ha känsliga handleder, sa Eddie Levin.

undefined
Eddie Levin snålade inte med grädden på sin semlor.
undefined
Eddie Levin och William Alftberg försöker klura ut hur kartongen ska förslutas.
undefined
William Alftberg hanterar kassan lika bra som motståndarnas forwards ute på isen.
undefined
Kevin Wennströms och William Alftbergs alster tar plats i montern.

De mest exotiska semmelbagarna var ändå lagets kanadensiska duo George Diaco och Nathan Statios. De fixade att göra både klassiska semlor med mandelmassa och varianten med vanilj. Och tog även chansen att smaka det traditionella bakverket för första gången.

Hur var det?

– Det var väldigt gott. Det smakar inte alls som något jag har ätit tidigare. Mandelmassan gillade jag verkligen, sa Nathan Staios.

Det kom dock vissa invändningar från lagkamraterna att de åt semla med kniv och gaffel.

– Man ska visst äta den med händerna, men det blir väldigt kladdigt då, sa Diaco.

undefined
Stina Linder hjälper Nathan Staios och George Diaco att göra vaniljsemlor.
undefined
De två mest exotiska semmelbagarna. George Diaco och Nathan Statios kommer från Kanada och var inte alls bekanta med bakverket sedan tidigare. De lyckades ändå konstruera fina semlor.
undefined
Nathan Staios toppar med florsocker på sina semlor.
undefined
Nathan Staios och George Diaco smakar semla för första gången. De tyckte att det smakade riktigt bra. Men fick lite kritik av lagkamraterna för att de åt dem med kniv och gaffel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!