Det var konditoriet Bakfickan i Vimmerby som hade bjudit in en dryg handfull hockeyspelare. Vid den här tiden på året är semlan i fokus och Vimmerbyspelarna fick chansen att montera bakverken och hjälpa till i kassan.
Hur är hockeyspelarna som bagare?
– Jag måste säga att de imponerar stort. De lärde sig snabbt och fick fram riktigt fina semlor. Behöver vi extrapersonal i sommar får vi kalla in några av dem, säger Maria Carlsson som jobbar på konditoriet.
Snabbast att få klara sina semlor för servering var William Alftberg och Kevin Wennström. De lämnade över till Eddie Levin och Joseph Zieba som skötte kassan och fick lära sig tekniken att lägga i en semla i påse utan att det blir för mycket kladd.
– Det var inte så svårt. Det är bra att ha känsliga handleder, sa Eddie Levin.
De mest exotiska semmelbagarna var ändå lagets kanadensiska duo George Diaco och Nathan Statios. De fixade att göra både klassiska semlor med mandelmassa och varianten med vanilj. Och tog även chansen att smaka det traditionella bakverket för första gången.
Hur var det?
– Det var väldigt gott. Det smakar inte alls som något jag har ätit tidigare. Mandelmassan gillade jag verkligen, sa Nathan Staios.
Det kom dock vissa invändningar från lagkamraterna att de åt semla med kniv och gaffel.
– Man ska visst äta den med händerna, men det blir väldigt kladdigt då, sa Diaco.