Vimmerbykillen till allsvensk klubb

Det är stor prägel från Vimmerby Hockey i allsvenska Karlskrona HK. Inte nog med att Phil Horsky nyligen presenterades som ny huvudtränare. Nu följer även assisterande Philip Bertilsson i hans spår – och sedan tidigare är även VH-fostrade Eric Karlsson tränare i klubben.

14 maj 2019 13:00

Huvudtränare för A-laget: Phil Horsky. Tränare för J20 Superelit: Eric Karlsson. Tränare i J18: Philip Bertilsson. Dessutom har sportchefen Patrik Larsson ett förflutet i Vimmerby Hockey. Ni ser... det är mycket tidigare VH-profiler i den allsvenska klubben i vinter.

Philip Bertilsson kommer att täppa luckan efter Eric Karlsson, som tar klivet upp som tränare i J20 Superelit. Den gångna säsongen kombinerade 21-årige Bertilsson rollen som assisterande tränare till Phil Horsky, med att leda Vimmerbys J20-lag.

Till Karlskronas hemsida säger han bland annat följande på frågan om hur han är som tränare:

"Driven och ambitiös. Jag vill ge mitt lag rätt förutsättningar att lyckas genom en klar spelidé och en tydlighet i allt vi gör. Jag värdesätter en bra attityd och hårt jobb i alla lägen. Även en sämre dag ska ingen kunna säga att vi inte jobbat tillräckligt hårt. Samtidigt ska spelarna veta att de kan vända sig till mig i alla lägen. Jag tror den miljön skapar bäst förutsättningar för att nå framgång".

Patric Larsson till hemsidan:

"Vi är jättenöjda med att Philip vill fortsätta sin tränarkarriär hos oss".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin