Vimmerbysonen verkar lämna SHL-klubben

Vimmerbysonen och VH-produkten Linus Hultström ser ut att byta klubb efter säsongen. Den duktige backen kommer att lämna Djurgården för KHL-klubben Vityaz Podolsk, enligt SportExpressen.

Linus Hultström har gjort fem bra säsonger för Djurgårdens IF.

Linus Hultström har gjort fem bra säsonger för Djurgårdens IF.

Foto: Marcus Eriksson/TT

Ishockey2020-02-18 14:37

Hultström började sin ishockeykarriär i Vimmerby Hockey och gjorde en seniormatch i division två. Sedan började han spela med Linköpings ungdomslag och fick sedermera börja spela SHL-hockey för östgötarna. 

De senaste fem åren har Linus Hultström spelat i Djurgården och varit en av deras viktigaste spelare. Den här säsongen har backen än så länge gjort 13 mål och 11 assist på 41 matcher. 

27-åringen har under sin karriär fått uppleva bland annat spel i landslaget. På elva matcher i "Tre Kronor" har Hultström gjort fyra mål och fyra assist. Förra säsongen föll hans Djurgården på målsnöret och förlorade SM-finalen mot Frölunda. Nu ligger laget femma i den jämna SHL-serien. 

Linus Hultström kan alltså lämna Sverige efter säsongen. Enligt Sportexpressen har han tidigare haft erbjudanden, men valt att stanna i DIF. Men inte efter den här säsongen. 

"Den här gången nappar han på ett ekonomiskt fördelaktigt bud, enligt vad SportExpressen erfar.
Sedan en tid tillbaka är Hultström klar för Vityaz Podolsk.", skriver tidningen. 

Vityaz Podolsk är en klubb från staden Podolsk utanför Moskva. De har spelat i högsta divisionen, KHL sedan starten 2008. Dock har klubben som bäst gått till kvartsfinalerna i sin del av seriesystemet. 

Det återstår att se hur det blir med Linus Hultström. Vi har sökt Vimmerbysonen för en kommentar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!