Virserum räds inte måstematcher

Trots det utsatta läget i kvaltabellen har VSGF:s tränare Fredrik Pettersson en bra känsla inför fredagens hemmamatch mot Åstorp. "Jag tror att vi kommer att lösa det här".

Fredrik Pettersson, tränare i VSGF.

Fredrik Pettersson, tränare i VSGF.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-03-14 19:00

Virserums SGF kommer att spela för sin överlevnad i varje match som återstår av kvalserien. Det kan visa sig vara en fördel.

– Vi har spelat bra tidigare när vi har varit tvungna att vinna. Jag säger inte att vi kommer att göra det i tre matcher här nu, men jag hoppas att vi kommer att vara med när det avgörs, säger Fredrik Pettersson.

Sett med VSGF-ögon behöver tabellettan Trelleborg förlora sin match mot Halmstad Ravens. Vid hemmaseger i Modighallen skulle VSGF i sådant fall ha chansen att passera Trelleborg när lagen möts på sydkusten på söndag.

– Det är absolut ingen omöjlighet. Vi har satt oss i en situation som inte är okej. Vi ska inte behöva hamna i den här situationen men nu är det som det är, man kan inte gråta över spilld mjölk, säger Fredrik Pettersson.

Samtliga spelare är tillgängliga inför den viktiga matchen mot Åstorp.

– Det är angenäma problem för oss som är ledare. De som är mest heta för dagen kommer att spela mest, sen får man heta vad man vill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!