"Visste inte att det gått så bra"

Vilket lokalt herrlag är bäst i premiärmatcherna? Vi har svaret. Storebro IF har vunnit sju av tio premiärer under 2010-talet. "En anledning är kanske att vi nästan alltid har ett läger på hemmaplan", funderar målvaktsprofilen Fredrik Ströberg.

Storebro IF har varit ytterst framgångsrikt när det vankats seriepremiärer det senaste decenniet. Fredrik Ströberg har varit med hela vägen.

Storebro IF har varit ytterst framgångsrikt när det vankats seriepremiärer det senaste decenniet. Fredrik Ströberg har varit med hela vägen.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2020-04-08 21:01

Vi gick igenom alla premiärmatcher för "våra" lokala herrlag under det senaste decenniet. Är det så att det finns lag som är något av experter när det drar ihop sig till seriestart? Och finns det de som är raka motsatsen?

Så kan det nog vara. I vår genomgång visade det sig att Storebro IF toppar listan före IFK Tuna.

– Å, fasen. Det visste jag inte att det har gått så bra, säger Fredrik Ströberg.

Han klurar lite på varför hans lag vunnit sju av tio premiärer under 2010-talet och tagit 22 poäng.

– Det är jäkligt svårt att säga vad det beror på. Vi hade ett väldigt starkt lag i några år, kanske är det så att vi är extra taggade när det drar ihop sig till seriestart. Eller förresten... en annan sak är att vi brukar ha ett träningsläger på hemmaplan helgen innan premiären. Det kan säkert stärka gemenskapen ännu mer. Vi har roliga aktiviteter och tränar lätt.

Under de här gångna tio åren har SIF bara två förluster. 2010, då decenniet inleddes och så då 2019, då decenniet avslutades. Senaste premiären var ingen rolig historia, förlust med 1–5 mot IF Stjärnan. Men åren mellan 2011–2018, ja..., då har laget nästan gått rent. Efter sju raka segrar, blev det oavgjort 2018 mot Bodafors.

Kommer du ihåg någon premiär extra mycket?

– Ja, det var 2011 då vi vann mot Södra Vi. Det brukar alltid vara lite speciella matcher mot dem. Vi vann med 2–1 borta. Janne Gunnarsson satte ett av målen, men det jag kommer ihåg särskilt är att Petter Lundahl blev utvisad i början av den andra halvleken efter att ha hoppat in efter paus.

I en annan seriestart, mot Hammarsgärde, blev Fredrik Ströberg målskytt – på straff.

Det är inte så vanligt att målvakter är straffläggare...

– Nä, men jag hade varit straffskytt ett tag. Jag blev det efter att vår ordinarie straffläggare missade en gång. I samma match, mot Ankarsrum, fick vi två straffar till, som jag satte.

Hur är läget inför säsongen annars?

– Mycket bra. Synd att det är som det är med coronaviruset. Vi har gjort det bra på försäsongen och inte släppt in ett enda spelmål. Jag hade en bra känsla inför den här säsongen.

Om allt varit normalt, skulle Storebro haft seriepremiär på söndag, borta mot Österbymo. Med tanke på historiken, torde de grönvita varit favorittippade.

Fredrik Ströberg är en duktig och rutinerad målvakt i SIF. Han har till och med gjort mål i en premiär.
Fredrik Ströberg är en duktig och rutinerad målvakt i SIF. Han har till och med gjort mål i en premiär.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!