Hans bild av Hästen: "Extremt svårt"

Tuffa tester inför semestern. Och många nyförvärv på plats. "Det känns som ett riktigt skönt gäng", säger Vita Hästens nye målvakt Oscar Masiello.

24 juni 2019 16:00

Sommarträningen har pågått ett tag. Snart går Vita Hästens trupp på några veckors semester, med individuella träningsupplägg, innan man kör igång igen i slutet av juli. Inför det kör man en del tester den här veckan – med flera av de nya spelarna på plats.

På Norrköpings Träningscenter på Butängen är det ett par tuffa dagar.

– Det är alltid roligt att komma så här. Nu har vi haft tester, men det största är att träffa folket och hela gänget, konstaterar Oscar Masiello efter en och en halv timmes slit.

Tunga vikter, medicinboll och armhävningar – allt för att stämma av det fysiska läget på spelarna i truppen. De som är klara än vill säga, det saknas fortfarande en del namn som det ska fyllas på med innan pucken släpps efter sommaren.

Oscar Masiello var ganska tidigt klar. Målvakten från Björklöven tar steget till Norrköping efter två säsonger i hockeyallsvenskan i Umeå.

– Det kändes rätt direkt när vi kom i kontakt. Det var inte så mycket att fundera på. Det kändes som rätt steg för mig nu.

Det var aldrig ett alternativ att stanna i "Löven"?

– Det blev från bådas håll, det var inte aktuellt med en förlängning där. Jag kände själv också att jag behövde få komma någon annanstans, säger 22-åringen som är född i Strömstad men med ett litet italienskt påbrå.

– Jag flyttade upp till Umeå när jag var elva–tolv år. Så jag gjorde ungdomsåren där och hockeygymnasiet samt något år i Luleå också. Nu känns det skönt att komma till södra Sverige. Mindre snö och mindre mörker på vintern, säger Masiello med ett leende.

Oscar Masiello hoppas kunna ta ytterligare steg i sin utveckling i Vita Hästen. Det är i alla fall det som är tanken för målvakten som inte vill se för långt fram.

– Först och främst vill jag hjälpa laget att vinna matcher. Det är vad allting handlar om. Sedan är det alltid olika omständigheter, jag har lärt mig att inte kolla så långt fram utan att vara här och nu. Det är där jag är, det handlar om att tampas med Viktor (Kokman) om att få spela många matcher.

Hur ser du på att konkurrera med honom?

– Det blir spännande. Han verkar vara en riktigt härlig kille så det ser jag fram emot.

Vad verkar det vara för gäng du har kommit till då?

– Ett riktigt skönt gäng, ganska många unga spelare och några äldre också så det känns som en bra mix.

Vad hade du för bild av Vita Hästen innan?

– Att det alltid varit svårt att komma hit och spela. Extremt svårt. Det är den bilden jag har, att det är ett riktigt svårt lag att möta.

I vinter ska Oscar Masiello bidra till att det fortsätter vara så.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson