Bra EM-lottning för Sverige

Sverige stÀlls mot bland annat EM-trean Turkiet i nÀsta Ärs EM, men slapp bÄde regerande EuropamÀstaren Italien och EM-tvÄan Serbien. "Jag Àr nöjd med gruppen", sÀger svenske förbundskaptenen Lauri Hakala.

Volleybollsystrarna Isabelle Haak och Anna Haak och deras svenska landslag hamnade i grupp C som spelas i Tyskland i nÀsta Ärs EM. Arkivbild.

Volleybollsystrarna Isabelle Haak och Anna Haak och deras svenska landslag hamnade i grupp C som spelas i Tyskland i nÀsta Ärs EM. Arkivbild.

Foto: Henrik Eberlund/TT

Volleyboll2022-11-16 18:43

Sverige lottades in i grupp C som avgörs i tyska DĂŒsseldorf mot hemmanationen Tyskland, Azerbajdzjan, Turkiet, Tjeckien och Grekland.

"Alla grupper hade varit tuffa att spela i, men i vÄr finns ingen motstÄndare vi inte kan tÀvla med. Det Àr en jÀmn grupp med mÄnga bra lag och det blir nyttigt för oss att fÄ spela jÀmna och tajta matcher direkt i mÀsterskapet", sÀger Hakala enligt ett pressmeddelande frÄn Svenska volleybollförbundet.

Med Isabelle Haak, Ärets bÀsta spelare i Europa, som den stora stjÀrnan tog sig Sverige överraskande till kvartsfinal i EM förra Äret. DÀr tog det dock stopp mot NederlÀnderna.

Landslagets första EM-slutspel pÄ 38 Är blev ocksÄ det bÀsta i historien.

I Är har Sverige följt upp den framgÄngen med seger i European Silver League och avancemang till 2023 Ärs European Golden League.

Efter EM-succén var Sverige direktkvalificerat till nÀsta Ärs EM som spelas i fyra olika lÀnder mellan den 15 augusti och 3 september.

De 24 lagen delades in i fyra sexlagsgrupper. De fyra bÀsta lagen frÄn varje grupp gÄr vidare till Ättondelsfinal.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!