Haak vann VM för klubblag: "Känns skitbra"

Den svenska volleybollstjärnan Isabelle Haak har vunnit VM för klubblag för andra året i rad. Hennes italienska klubb Conegliano besegrade turkiska Vakifbank från Istanbul i finalen. Och svenskan var minst sagt framträdande.

Isabelle Haak och hennes klubb Conegliano har vunnit VM för klubblag. Arkivbild.

Isabelle Haak och hennes klubb Conegliano har vunnit VM för klubblag. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Volleyboll2022-12-18 20:52

Segersiffrorna skrevs 3–1 (25–18, 23–25, 25–21, 25–21).

Isabelle Haak noterades för 34 poäng, 32 i anfall och två i block. Klart flest av alla spelare. Totalt plockade hon 99 poäng över fyra matcher, vilket gjorde henne till mästerskapets poängdrottning.

Därtill utsågs svenskan till turneringens mest värdefulla spelare – för andra året i rad.

– Det känns jättekul, jag är så lättad och stolt på samma gång och det är så roligt att jag fick göra det med mitt nya lag Conegliano. Vi visade att vi har så mycket potential och vi har så roligt när vi spelar, så det var jättekul. Såklart jättekonstigt att spela mot Vakifbank, jag älskar dem men det är något riktigt speciellt att vinna med mitt nya lag så det känns skitbra, säger Haak till SVT.

Inför säsongen 2022/23 flyttade Haak till den italienska mästarklubben Conegliano från Vakifbank. Där har hon fått en drömstart genom att vara med och spela hem titeln i italienska supercupen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!