Ny svensk storseger i Silver League

Sverige tog sin andra raka seger i Silver League när man besegrade Luxemburg på bortaplan med 3–0.

Sverige tog sin andra raka seger i Silver League. Arkivbild.

Sverige tog sin andra raka seger i Silver League. Arkivbild.

Foto: Aleksandar Djorovic/TT

Volleyboll2022-06-01 20:19

Sverige har fått en riktig drömstart på Silver League. Efter en enkel seger mot Slovenien besegrades även Luxemburg på bortaplan.

Det första setet var dock inte fullt så bra som svenskorna velat. Blockspelet fungerade inte riktigt och Sverige fick slita sig till setseger med 25–22.

Spelet blev gradvis bättre och i slutet av andra set visade svenskorna att man är några nivåer bättre än hemmalaget. De setsifforna skrevs till 25–15 till blågult.

I matchens sista set var det inget snack om saken. Sverige gick på bara några minuter fram till 11–2 och kunde stänga matchen med 25–10.

Härnäst väntar Portugal på hemmaplan den 4 juni.

Alla lagen möter varandra två gånger och Sverige avslutar gruppspelet mot Slovenien den 22 juni. En eventuell final spelas den 2 juli, där vinnaren tar steget upp till Golden League. Det är dit Sverige vill.

– Det skulle betyda mycket att vi får spela Golden League, mot ännu bättre motstånd som kan ge oss förberedelse inför EM nästa sommar. Så det är väldigt viktigt att se att det går framåt, sade stjärnan Isabelle Haak till TT innan samlingen.

Fakta: European Silver League

Gruppspelet pågår 25 maj - 22 juni.

Finalen spelas 2 juli.

I tävlingen deltar Sverige, Portugal, Slovenien, Estland och Luxemburg. Länderna möter varandra vardera en gång hemma och en gång borta. De svenska hemmamatcherna spelas i Lund.

Sveriges matcher:

Slovenien – Sverige 0–3

Luxemburg – Sverige 0–3

Lördag 4 juni 15:00, Sverige – Portugal

Onsdag 8 juni 16:00, Estland – Sverige

Söndag 12 juni 15.00, Sverige – Estland

Onsdag 15 juni 22:00, Portugal – Sverige

Lördag 18 juni 15.00, Sverige – Luxemburg

Onsdag 22 juni 18:00, Sverige – Slovenien

Lördag 2 juli Final

Vinnaren tar steget upp till Golden League. Vinnaren av Golden League går upp till den högsta divisionen, Nations League, där världens högst rankade lag spelar.

Källa: Svenska Volleybollförbundet samt cev.eu

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!