VSGF förlorade - behåller tredjeplatsen ändå

Virserums SGF hade nästan två hela femmor borta på grund av sjukdomar och annat, men gjorde ändå en bra insats mot Skillingaryd. Men det hjälpte inte, för det blev ändå förlust.

Virserum förlorade med 2-1 mot Skillingaryd.

Virserum förlorade med 2-1 mot Skillingaryd.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-11-10 20:01

– Vi hade stor sjukstuga här inför, med sju, åtta spelare som saknades, berättar VSGF:s assisterande tränare Roine Karlsson, som fick leda laget när huvudtränaren Tomas Larsson var borta under söndagen. 

Bland annat missade nyckelspelarna Simon Dahl och Jim Nordh matchen i Skillingaryd. 

– Men det är ju kul på ett sätt också. Då får de andra chansen att kliva fram, säger Roine Karlsson. 

Det tycker han också att de gjorde.

– Utifrån förutsättningarna gör vi en jättebra match. Det började lite trevande men sedan äger vi matchen i andra och tredje perioden. 

Men det hjälpte inte. För efter två mål av Skillingaryd i den andra perioden kunde inte gästerna komma tillbaka. Daniel Öhlund reducerade i början av sista perioden, men trots många lägen fick inte VSGF in några fler mål. 

– Det är väl det problemet vi hade. Det är svagt att bara göra ett mål på de 40 skott vi hade och gör man inte mål vinner man inga matcher, säger Roine Karlsson. 

Den assisterande tränaren riktar beröm till hela laget. 

– Oavsett vilken femma som var inne hade vi tryck och var inne i offensiv zon nästan hela tiden. Backarna gjorde det bra också. Vi hade bara fyra backar.

Samtidigt som VSGF förlorade blev det även noll poäng för tabellfyran Motala AIF, vilket gör att Virserum behåller den viktiga tredjeplatsen, som ger spel i Alltrean. 

– Det känns skönt att vi fortfarande har det i egna händer med fyra matcher kvar, avslutar Roine. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!