Wigley: "Det har alltid varit mitt signum"

Frid och fröjd. Vimmerby Hockey vann, hela laget gjorde en fin insats och Mathias Wigley åkte fram och tillbaka som en furie på isen.

Mathias Wigley kämpade och slet hela matchen igenom. Inte minst i boxplay.tDet var en av faktorerna till att Vimmerby kunde göra en så fin match mot Mörrum.

Mathias Wigley kämpade och slet hela matchen igenom. Inte minst i boxplay.tDet var en av faktorerna till att Vimmerby kunde göra en så fin match mot Mörrum.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-10-16 22:19

Vimmerby vann till slut med 3-0 efter ett mål i varje period. Jonatan Augustsson, Oskar Carlsson och Oliver Kempainen stod för målen. Men kanske var det en annan spelare som stack ut ännu mer än dem. Mathias Wigley. 

Vimmerbykillen gjorde liksom hela laget en väldigt fin insats mot Mörrum under onsdagskvällen och vi utsåg honom till bästa hemmaspelare i vår betygsättning. 

 – Jag tycker jag gjorde en stabil insats. Jag borde väl egentligen ha hängt dit en av de chanserna jag hade, men jag är ganska nöjd ändå, säger Mathias Wigley. 

En av de egenskaper som utmärker Wigley är hans lojala hemjobb. Så fort laget tappar pucken är han förste man tillbaka för att försöka vinna den igen. 

 – Det har väl alltid varit mitt signum, ända sedan jag var liten. Det är hårt jobb som gäller i 60 minuter. Sedan gäller det att man gör det bästa av de lägen som dyker upp. Den här säsongen tycker jag att jag har tagit ett steg framåt offensivt. Jag kommer till fler lägen så det gäller bara att sätta dit dem. 

Hur tycker du att det fungerar i din kedja med Roman Semjonovs och Niklas Salo?

 – Jag tycker det känns bra. Salo med mycket speed och Roman där med skicklighet med klubban och många små instick. Jag tycker vi förtjänar att göra några mål, eftersom vi skapar en hel del i vår kedja. Det är lite oflyt att vi inte hänger dit någon idag. 

Vimmerby vann alltså till slut ganska komfortabelt med 3-0. Första hållna nollan för i år och blott andra hemmasegern. 

Wigley: 

 – Vi gör en bra match över 60 minuter rakt igenom. Vi förtjänar verkligen att ta tre poäng idag. 

Forwarden tycker att laget spelade bättre idag än tidigare under säsongen. 

 – Jag tycker vi är mer aggressiva och tajta som lag över hela banan. Vi alla vet vad vi ska göra hela tiden i varje situationer. Det känns bra. 

Hur stor del har Phil Horsky i det?

 – Det är klart att det har blivit skillnad, sedan han blivit tränare. Han har kommit in med en jäkla tydlighet och varenda spelare vet vad de ska göra hela tiden. 

Matchfakta

Hockeyettan södra

Vimmerby-Mörrum 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Målen:

1-0 (03:44) Jonatan Augustsson (Oliver Kempainen, Linus Ljung), 2-0 PP (37:21) Oskar Carlsson (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), 3-0 (41:36) Oliver Kempainen (Tobias Fridh, Jesper Bärgård). 

Skott: 34-17

Utvisningsminuter: 8-4

Publik: 907

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!