Dödsolycka på E22 – bil voltade ut på åker

En personbil voltade under natten mot torsdag ut på en åker, i höjd med Öndal. Under morgonen meddelade sjukvården att föraren avlidit av sina skador.

Dödsolyckan inträffade natten mot torsdag, på E22 vid Öndal. Larmet kom strax efter halv tre.

Dödsolyckan inträffade natten mot torsdag, på E22 vid Öndal. Larmet kom strax efter halv tre.

Foto: Lotta Gometz

Skedshult2022-12-08 02:42

Vid 02.30 larmades det om en trafikolycka på E22 i höjd med Öndal i norra delen av Västerviks kommun. Där hade en personbil voltat och räddningspersonal fick rycka ut. Förbipasserande såg en bil liggandes på en åker och slog larm.

– Personen i fråga hade flugit ur bilen i samband med att man åkt av vägen. Föraren var fortfarande vid liv, och mannen körs till sjukhus, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

– Sjukhuset hör av sig till oss på tidig morgon och uppger att mannen är avliden. 

undefined
Spåren går från E22 ner till ett dike mot åkern.

När vår reporter besöker olycksplatsen på torsdagsmorgonen syns spåren efter olyckan och räddningsarbetet i det tunna snötäcket. Kvar ligger också en del skräp, gissningsvis från bilen. Bilen tycks ha glidit nedför en slänt och ner i ett mindre dike, innan det tog stopp.

Olyckan skedde precis där södergående körfält går över från tvåfiligt till enfiligt.

Mannen är född 1985. Enligt regionen är han hemmahörande i norra Kalmar län, men enligt polisen är åtminstone en av hans anhöriga hemmahörande i mellersta Kalmar län. 

Olyckan påverkade trafiken på E22 strax söder om gränsen till Valdemarsviks kommun, i båda riktningarna, uppgav Trafikverket under natten. SOS Alarm uppgav att vägen fick stängas av under räddningsarbetet. 

Temperaturen på morgonen låg kring sex minusgrader, men under natten var det närmare tio minusgrader. Vägbanan var snö- och relativt isfri på det primära körfältet.

 

undefined
Föraren var vid liv när olyckan upptäcktes, och han befann sig då utanför bilen.
undefined
Dödsolycka på E22 vid Öndal.
Olyckan inträffade vid 02.40 natten mot torsdag, i höjd med Öndal.
Olyckan inträffade vid 02.40 natten mot torsdag, i höjd med Öndal.
Karta: E22
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!