Hastighetssänkningen överklagas – igen

"Så kör vi ett varv till". Ex-politikern Göran Berglund överklagar trafiknämndens nya beslut om hastighetssänkningen på gatorna i Virserum.

Expolitikern Göran Berglund anser att 30-skyltarna är olagliga, sedan han överklagat hastighetssänkningen ännu en gång.

Expolitikern Göran Berglund anser att 30-skyltarna är olagliga, sedan han överklagat hastighetssänkningen ännu en gång.

Foto: OLOF CARLSON

Virserum2022-06-10 13:42

– Så sent som i början på det här året sa Trafikverket nej till det tidigare förslaget, ett beslut som inte kan överklagas, säger Berglund. Trafikverkets besked ska ju vara det slutgiltiga, och ändå vill trafiknämnden i Hultsfred envisas med sina 30-skyltar.

– Jag anser att skyltarna är olagliga, säger han.

Därför vänder han sig nu till länsstyrelsen för att få bort skyltarna och få trafiknämndens beslut upprivet.

– De har ju tidigare sagt nej till hastighetssänkningen, deras beslut överklagades av ÖSK. Och det räknar jag med att det blir så nu också. Men jag hänger i och går vidare hela vägen om det behövs, säger Göran Berglund.

Trafikverket har satt ner foten och sa tidigare nej till den generella 30-gränsen och anförde att den måste motiveras varje gata för sig. Inför det nya beslutet i trafiknämnden har ÖSK anlitat en konsult som gått igenom gata för gata för att motivera varför hastighetsbegränsningen ska sökas till 30.

– Det skulle förvåna mig högeligen om inte det här beslutet också upphävs, säger Göran Berglund. Det är ju i sak ingen större skillnad mot det tidigare beslutet.

I väntan på det slutgiltiga beslutet har Göran Berglund också begärt inhibition. Det vill säga att trafiknämndens beslut inte får genomföras, förrän sista ordet är sagt.

Berglund har tidigare också begärt hos kronofogden om handräckning så att skyltarna ska plockas ner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!