Nu växlar vi upp vår digitala journalistik

De senaste åren har vi tagit stora kliv framåt när det gäller att utveckla vår digitala journalistik. Och ni läsare har gett det bästa betyget vi som lokaltidning kan få – ni blir bara allt fler som läser oss i appen eller på sajt.

Vimmerby Tidning växlar upp digitalt. Nu öppnar vi nyhetsflödet på sajt och i vår app för er läsare.

Vimmerby Tidning växlar upp digitalt. Nu öppnar vi nyhetsflödet på sajt och i vår app för er läsare.

Foto: Michael Nordin/Malin Jonsson

Krönika2024-01-27 05:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har nämligen ökat antalet som väljer att ta del av våra nyheter digitalt till det dubbla på tre år och det är vi så glada och stolta över. Tack för ert förtroende och för att ni stöttar den lokala journalistiken!

Men vi vill såklart ständigt utvecklas. Därför tar vi nu nästa steg mot att ge dig den bästa läsarupplevelsen på vår sajt. När vi från och med 1 mars går ner i frekvens för vår papperstidning på grund av bland annat ökade distributions- och papperskostnader, kommer vi samtidigt att öppna upp vårt material som ingår i Bas Digital.

Vad innebär det? Jo:

  • Att vi öppnar sajten så att fler – även de som ännu inte har en prenumeration – kan ta del av vår journalistik och upptäcka allt vi producerar varje dag i Vimmerby och Hultsfred. Det gäller nyheter, blåljus, direktrapporter, sport, nöje och familjematerialet. Vår streamade livesport, e-tidningen och tillgången till 17 andra lokaltidningssajter inom NTM, är däremot fortfarande exklusivt för våra premiumprenumeranter.

Visste du att en del i vårt löfte till er läsare är att vara på plats där det händer? Några exempel på detta är vår blåljusbevakning - vi vill alltid vara snabbt på plats för att rapportera när något stort händer och ge er läsare svar. Samma gäller debatten om småskolorna som just nu är högaktuell i Vimmerby. Vi är där när ortsborna ska möta politikerna och diskutera skolornas existens och framtid. Allt detta får ni i realtid när ni väljer att läsa oss i app eller på sajt. Vi uppdaterar vår nyhetssajt dygnet runt!

Vi har haft förtroendet att leverera nyheter i Vimmerby sedan 1856 och vår ambition är att fortsätta kämpa så hårt vi bara kan för att kunna fortsätta göra det även i framtiden. Och vi gör det genom att prioritera och säkerställa den lokala journalistiken och att utveckla vår tidning digitalt.

Vi har stor förståelse för att den minskade utdelningsfrekvensen för papperstidningen väcker känslor och säkert en del frågetecken. Men vi kommer inte att ge er mindre journalistik, utan de dagar som papperstidningen kommer ut kommer vi istället att kunna dela ut en tjockare tidning med mer lokal journalistik från kommunerna vi bevakar.

Har du frågor kring din prenumeration? På vimmerbytidning.se/svar har vi sammanställt vanliga frågor och svar kring förändringarna!

Artikeln har uppdaterats 29/2 2024.