Att dra till med "Putinfasoner" – det är magstarkt

Att föräldrar känner oro nu när småskolornas framtid är under lupp är inte mycket att säga om. Det är väl helt naturligt. Men att uttrycka sig som författarna till insändaren ”Varför dessa Putinfasoner i stadshuset?”, det är mera anmärkningsvärt.

Att kalla utredningen om skolorna i kransorterna för "Putinfasoner" är lite väl magstarkt, tycker insändarskribenten.

Att kalla utredningen om skolorna i kransorterna för "Putinfasoner" är lite väl magstarkt, tycker insändarskribenten.

Foto: Alexander Zemlianichenko

Insändare2024-01-08 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De tycker det är magstarkt att ”börja skjutsa runt skolbarn samt små förskolebarn på obefintligt röjda vintervägar”. Kanske dags att upplysa om att alla som gör valet att bosätta sig på landsbygden måste vara medvetna om att det KAN medföra mera logistisk än om du bor mitt inne i stan. 

De slutsatser man kan dra när man läser det här är att det, ur trafiksäkerhetssynpunkt, hela-Sverige-ska-leva-synpunkt och den oerhörda smittorisken när barn vistas på samma plats, borde finnas i en byskola i varje buske. Då är alla nöjda och glada. Vimmerby kommun har idag tre skolor inom en dryg mils radie, Gullringen, Södra Vi, Djursdala. Två av dem ligger så nära som en dryg halvmil från varandra. Självklarhet eller inte, det kan man ha olika uppfattningar om. 

Men vi får väl hoppas att det bara är några få som tycker det är rimligt att använda ord som ”Putinfasoner” om detta. Eller anser att det är lika bra att kommunen släpper en bomb över småorterna. Det, om något, är väl magstarkt?