Billigare och mindre rätter får fler till krogen

Med fler och billigare rätter på restauranger, skulle upplevelsen bli rikare, tycker skribenten.

Med fler och billigare rätter på restauranger, skulle upplevelsen bli rikare, tycker skribenten.

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Insändare2023-03-16 06:23
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till Carina Glennings krönika "Gubben och jag är vulgära" den 1 mars.

Krönikans innehåll handlar om att det är osmakligt och vulgärt att dela på maträtter på restauranger. Vi gör på samma sätt ibland när det går och vi sitter lite avsides. Det är säkert några som blänger, men det är inget att bry sig om.

Jag föreslår mer sådant som fyra små rätter, pinchos- eller tapasrätter. Så att man kan smaka på mer när man är ute på restaurang. När det inte sker så ofta.

Idag när restauranger får krusa lite på folk för att få matgäster, så kanske det inte är helt fel. Gör maten lite billigare och maträtterna lite mindre!