Böter får man inte – om man bara kan parkera rätt

Parkeringsböter får man inte bara man gör rätt när man parkerar, skriver insändarskribenten i debatten om "parkeringseländet" i Vimmerby.

Att parkera i Vimmerby är inte alls eländigt, menar insändarskribenten, som påpekar att böter får man bara om man inte gjort rätt.

Att parkera i Vimmerby är inte alls eländigt, menar insändarskribenten, som påpekar att böter får man bara om man inte gjort rätt.

Foto: Berit Roald

Insändare2023-04-26 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har följt debatten om "parkeringseländet" i Vimmerby och att man får böter om man parkerar fel. Jag kan inte alls hålla med om att Vimmerby stad är ett elände att parkera i. Man får parkeringsböter av ett par anledningar och det är bland annat om man inte har lagt fram parkeringsskivan, om man står för nära en korsning eller om man står för länge efter utsatt tid.

I Vimmerby finns det gott om generösa parkeringstider, allt från 15 minuter för småärenden upp till fyra timmar, om man bara kommer ihåg att lägga fram sin parkeringsskiva. Har man ingen finns det gratis utdelning av dessa och om dessa är slut just när man ska parkera och man ingen egen har går det bra att skriva en lapp med tiden man kommer och lägga fram i vindrutan.

Det gjorde jag en dag när vi hade städat bilen, tagit undan parkeringsskivan och glömt att lägga ut den igen. När jag parkerade på Stångågatan, vid parkeringen mitt emot stadshuset gick jag till lådan där parkeringsskivor ligger men det var tomt i den lådan. Jag skrev då en lapp med tiden jag anlänt. När jag kom tillbaka hade någon vänlig person lagt dit en parkeringsskiva på vindrutan. Om det var en parkeringsvakt eller någon annan vet jag inte – men jag fick inga böter i alla fall. 

Sedan finns det ju digitala parkeringsskivor, så böter i Vimmerby, det får man inte om man bara kan parkera rätt.