HockeyEttans ligachef om förslaget: "Jättekonstigt"

Enligt SportExpressen jobbar flera lag i HockeyAllsvenskan för att stänga ligan nedåt under säsongen som kommer. Något som inte är aktuellt i HockeyEttan, enligt ligachefen Mats "Horndal" Johansson. "Det känns jättekonstigt att börja ändra förutsättningarna nu", säger han.

Det finns inga planer på att stänga HockeyEttan nedåt, enligt ligachefen.

Det finns inga planer på att stänga HockeyEttan nedåt, enligt ligachefen.

Foto: JESPER ZERMAN

Ishockey2020-09-29 16:01

Västerviks IK är en av klubbarna i HockeyAllsvenskan som gärna ser att ligan stängs den här säsongen så att inget lag kan åka ur. Förslaget kommer, enligt SportExpressen, att lämnas in till förbundet under veckan. 

Men i serien under Allsvenskan, HockeyEttan (där Vimmerby Hockey spelar), finns inga sådana planer. 

– Nej, vi har våra seriebestämmelser och de har vi tänkt att spela efter, säger HockeyEttans ligachef Mats "Horndal" Johansson till Sporten och fortsätter:

– Vi är mitt inne i en bantning av vår liga och vi har inte fört några diskussioner om en stängd liga alls. Sen förutsätter jag att om klubbarnas förslag till Allsvenskan realiseras på något sätt så måste alla tre förbundsserier, alltså SHL, Allsvenskan och Ettan, vara överens om det. 

Johansson berättar att han har en viss förståelse för att en del klubbar i Allsvenskan vill se en stängd liga.

– Jag läste det för första gången igår kväll (måndags) och blev förvånad när jag läste rubriken. Men jag förstår väl hur de resonerar och det är en väldigt speciell säsong vi står inför. Det verkar dock som att ligaledningen inte står bakom det förslaget. Samtidigt kan jag tycka att det är jättekonstigt att klubbarna inte kommit på det här mycket tidigare nu när de redan har kapprustat, säger ligachefen. 

Vilka för- och nackdelar ser du med en stängd liga om det skulle bli aktuellt för HockeyEttan?

– Det ska ju spelas nedflyttningsmatcher enligt spelschemat och gör vi inte det så sviker vi våra mediapartners på ett sätt. Det kanske är en nackdel. Fördelen är att inget lag åker ur, helt enkelt. 

Finns det något intresse från er eller klubbarnas sida att stänga ligan nedåt?

– Nej, det har vi inte ens diskuterat och i nuläget är det inte aktuellt. Tills något annat är föreslaget så har vi våra spikade seriebestämmelser och det skulle kännas jättekonstigt att börja ändra förutsättningarna nu. 

HockeyEttan drar igång till helgen, efter att man skjutit fram seriepremiären med ett par veckor. 

– En del klubbar gick på is i början på augusti och har haft världshistoriens längsta försäsong, så det ska bli jätteskönt att det börjar. Det tror jag klubbarna också tycker.

Ett annat glädjande besked för idrotten överlag är annars att regeringen planerar att tillåta upp till 500 sittande åskådare på evenemang från och med den 15 oktober. 

– Det är ju väldigt positivt för oss och för alla andra. Det är lite synd att det inte gäller från i början på oktober bara, säger Mats "Horndal" Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!