Femtio personer sökte i skogen

Frivilligorganisationen Missing people har dragit igång en skallgång i skogarna mellan Eksjö och Nässjö. De letar efter 21-åriga Nathalie Engblad som senast hördes av i lördags.

17 december 2018 17:37

Nathalie Engblad var och åt julbord under fredagskvällen, det är senaste gången någon såg henne. Under lördagen hade hon telefonkontakt med anhöriga, planen var då att hon skulle åka tåget till Malmö.

Hon kom aldrig till Malmö – det har polisen konstaterat.

Under måndagen stod det klart att hennes telefon flera gånger under söndagen kopplat upp sig mot samma mobilmast mellan Eksjö och Nässjö – området heter Ormaryd. Nathalie Engblad hade sagt att hon skulle ta bussen mellan Eksjö och Nässjö för att sedan gå på tåget mot Malmö.

Therese Jigfjord på Missing people berättade följande vid 17-tiden på måndagen.

– Vi har ungefär 50 personer ute nu och det är fler på väg. Vi skickar ut mellan 10 och 15 personer åt gången och visar dem de områden som polisen angett för oss. Det vi vet är att hennes telefon finns eller har funnits i området så de går långsamt, det är snö och en telefon är lätt att missa.

Therese Jigfjord sitter inne i sambandscentralen i Eksjö och svarar på frågor från media.

– Det är hundpatrull och drönare på väg också. Vi håller på så länge vi har folk som vill leta och så länge det är säkert, det beror lite på hur terrängen ser ut.

Området som genomsöks består av granskog, lövskog och små åkrar och ängar.

– Men det är ett ganska stort område, den här masten är en sån som de kallar rundmast, den tar alltså signaler från alla håll och därför blir området stort.

Missing people kommer att fortsätta söka även under tisdagen.

Nathalie Engblad beskrivs som 165 centimeter lång med mörkt hår. Vid försvinnandet kan hon ha burit en svart jacka, svarta skor och svarta byxor. Hon kan även ha burit en ryggsäck.

Vid 21-tiden på måndagen uppgav Therese Jigfjord att sökinsatsen var på väg att avslutas.

– Vi har bara tre personer kvar som är ute nu och de är snart på väg tillbaka. Sen har vi drönaren också, men det är osäkert hur länge batteriet räcker. Vi fortsätter i morgon klockan 12 och då vill vi ha hjälp av så många som möjligt, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa