Så går det med handelsträdgården i Nyshult

Förhoppningen var att öppna i de nya lokalerna under hösten, men nu har ägaren bakom satsningen till den nya handelsträdgården i Nyshult satt ett nytt mål för när hon hoppas att verksamheten kan flytta in.

Just nu ser tidsplanen ut att innebära en inflytt i nybyggda butiken i januari, hoppas ägaren Lovisa Styrbjörn.

Just nu ser tidsplanen ut att innebära en inflytt i nybyggda butiken i januari, hoppas ägaren Lovisa Styrbjörn.

Foto: Victoria Otternäs

Frödinge2023-12-11 18:00

På landsbygden en bit utanför Vimmerby håller Lovisa Styrbjörns satsning på en handelsträdgård på att växa fram. Vimmerby Tidning har tidigare skrivit om projektet då var tanken att flytta över nuvarande verksamheten till de nybyggda lokalerna under hösten. Men öppningen har nu flyttats fram.

Ägaren Lovisa Styrbjörn berättar att projektet är igång och att man nu siktar på inflytt i nya lokalerna efter årsskiftet.

– Vi ligger väl bra till tycker jag. Det har varit lite förseningar med vissa grejer så vi är inte inne än. Men vi kämpar på och förhoppningsvis kommer vi in i januari kanske. Det hoppas vi på, säger Lovisa Styrbjörn.

Att inflyttningen lutar åt att ske efter julhandeln är enligt Lovisa Styrbjörn i alla fall mer troligt än att man hinner klart innan jul.

– Jag känner att det är alldeles för nära inpå. Så då satsar vi på att ha försäljning i vår studio som vi hade förra året och sen kommer vi in i butiken när det är klart, så får vi se när det blir, säger hon.

Men då är det inget datum spikat?

– Nej, det är det inte. Just nu har vi lite saker vi behöver vänta på, leveranser och så, säger Lovisa Styrbjörn.

Planen för satsningen är dock samma som tidigare – en större handelsträdgård med butik och café i verksamheten.

– Det kommer ta ett tag innan trädgården är klar. Det enda som kommer vara klart när vi öppnar upp är butiken och ena växthuset, så det är en liten del av parken som kommer att öppna.

Lovisa Styrbjörn är ägare och grundare av Blomsterträdgården i Nyshult.
Lovisa Styrbjörn är ägare och grundare av Blomsterträdgården i Nyshult.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!