Det nya året började positivt för Gullringens Värdshus. Satsningen på nyårsbuffé gav fullt hus.
– Det gick kanon, riktigt kul, berättar Andrew Johnston som köpte värdshuset i januari 2021. Han hade innan varit med och satsat på Mossebo Gästhem, men öppningen skedde strax innan pandemin och det dröjde inte länge innan restriktionerna slog hårt mot verksamheten. Till slut togs beslutet att sälja restaurangen. Istället fokuserades energin på Gullringen.
– Vi började på sommaren för ett år sedan med pizzakvällar. Det har tagits emot bra. Gullringenborna känns tacksamma för att det fungerat. Vi har sedan dess haft pubkvällar, konferenser och event. Det fortsätter vi med. Sedan kommer vi titta mer på luncher.
Hur kommer det sig att du vågar satsa igen?
– Man kan inte gräva ner sig och dö. Det är roligt att hålla på. Jag vågar också i Gullringen på grund av planerna med glashotellet i Brännebro. Värdshuset här kommer bli ett bra komplement. Vi måste också ha en bas innan vi får igång verksamheten där fullt ut. Här har vi schysst restaurangkök och möjlighet att bo.
Visionen är att i Brännebro, utanför Gullringen, bygga ett glashotell i vattenfallet och ett centrum för kultur vid kraftstationen. Än så länge inväntas tillstånd från myndigheter.
Men verksamheten vid värdshuset är igång och planeras öka. En utmaning under året berättar Andrew Johnston bland annat har varit att hantera de höga elpriserna.
– Det kostar skjortan att driva. Sedan är det nytt brandlarm, och nytt frys- och kylrum. Vi har satsat en hel del pengar men räknar med att det kommer att komma en hel del gäster till hotellrummen. De vill också äta och dricka, så det hänger ihop.
Varför väljer ni att satsa på hotellverksamheten nu?
– Det saknades komponenter till brandlarmet i och med pandemin. Så det är först nu vi fått ordning på de bitarna. Vilket är jätteskönt. Nu ska vi bara koppla upp oss mot räddningstjänsten och se att systemet fungerar som det ska.
Totalt är det sex rum som under våren kommer att renoveras till hotellstandard.
– Vi håller på att titta på inredning nu. Huset är byggt 1963 så det är 60-talsstil. Vi kommer inte förändra mycket utan se till att det är rent, fräscht och stiligt. I maj tror jag vi kan börja ta emot gäster. Jag tycker det känns bra. Med tanke på hur tiderna ser ut tror jag att fler kommer att semestra hemma.