Lokala "mästerkocken" tog sig vidare

Lucas Eriksson, 25 år, från Gullringen lyckades ta sig ett steg närmre titeln Sveriges Mästerkock när han gick vidare till slutkvalets sista utmaning i det populära tv-programmets avsnitt på onsdagen.

Läget var sammanbitet när Lucas presenterade sin råraka för juryn

Läget var sammanbitet när Lucas presenterade sin råraka för juryn

Foto: TV4

Gullringen2024-01-24 21:08

Slutkvalet i Gävle avgör vilka deltagare som går vidare till topp 12 och får följa med och tävla i mästerkocksköket i Stockholm. Lucas Eriksson från Gullringen hade inte trott att han skulle ta sig såhär långt, berättade han i en tidigare intervju med Vimmerby Tidning.

– Att vara med i programmet var bara en liten idé som jag fick och ville testa, sa han inför slutkvalets första moment.

Den första utmaningen i avsnittet bestod av råraka med tillbehör och Lucas bjöd på råraka, paprikafries, korv, lök och crème fraiche.

– Det råder ingen tvekan om att du kan råraka men det där med paprika, där är jag osäker, sa jurymedlemmen Mischa Billing till Lucas i programmet.

Efter rårakorna fick ett gång lämna tävlingen men Lucas Eriksson klarade sig vidare till nästa del av programmet. Där skulle deltagarna laga en valfri soppa och Lucas bjöd på en fisksoppa med räkor, sej, chili, vitlök samt friterat bröd. Mischa Billing tyckte att soppan var lite väl salt.

– Men det här brödet är väldigt gott, sa hon i programmet.

Efter den sista utmaningen radades deltagarna upp och skickades hem en efter en, men bland de 25 kockar som stod kvar fanns Lucas Eriksson, som nu alltså är vidare till nästa veckas avsnitt. Då är det upp till bevis igen och det är då det avgörs om mästerkocken från Gullringen hamnar bland de 12 bästa deltagarna eller inte.

undefined
Jurymedlemmen Mischa Billing var inte såld på Lucas paprikafries och tyckte att soppan var lite väl salt, men sammantaget lyckades Gullringensonen övertyga med sin mat och tog sig vidare till nästa veckas avsnitt.
Lucas Eriksson bor idag utanför Oskarshamn men han har tidigare jobbat som bagare på Stigs konditori i Gullringen, som drivs av hans mamma och storasyster.
Lucas Eriksson bor idag utanför Oskarshamn men han har tidigare jobbat som bagare på Stigs konditori i Gullringen, som drivs av hans mamma och storasyster.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!