Lucas, 25, övertygade juryn med sin dovhjort

I onsdagens avsnitt av Sveriges mästerkock började äventyret på riktigt för Lucas Eriksson från Gullringen, när 12 amatörkockar skulle bli 11. "Det känns som en bra uppgift", sa 25-åringen om kvällens utmaning.

Det är viltköttet som är Lucas Erikssons grej och han trivs ute i skogen. "Då har man stenkoll på vad man äter och att djuret haft ett bra och fritt liv innan", har han sagt i en tidigare intervju.

Det är viltköttet som är Lucas Erikssons grej och han trivs ute i skogen. "Då har man stenkoll på vad man äter och att djuret haft ett bra och fritt liv innan", har han sagt i en tidigare intervju.

Foto: Gabriel Liljevall/TV4

Gullringen2024-02-07 21:01

I veckans avsnitt fick deltagarna för första gången göra entré i Mästerkocksköket i Stockholm, efter att ha klarat sig vidare från tidigare uttagningar och kval. Amatörkockarna tävlar om mästerkocks-statyetten, en kvarts miljon kronor och ett kokboks-kontrakt.

Avsnittets första uppgift bestod av att skapa sin egen signaturrätt i form av en valfri huvudrätt.

– Det känns som en bra uppgift och förhoppningsvis finns dovhjort, det är riktigt gott. Viltkött är ju det jag lever för, sa Lucas Eriksson i programmet. 

Visst fanns det dovhjort i skafferiet och Lucas bestämde sig för att laga dovhjortsinnanlår med hasselbackspotatis, champinjoner och rödvinssky.

undefined
Lucas bjöd juryn på dovhjortsinnanlår med hasselbackspotatis, champinjoner och rödvinssky.

– Jag gillar fraset i din potatis, väldigt gott, och dovhjorten är jättefin. Tyvärr har du för låg sälta genomgående, sa jurymedlemmen Mischa Billing när hon smakade på Lucas rätt.

Låg sälta var något som flera av deltagarna hade problem med och när juryn smakat på allas mat radades deltagarna upp på klassiskt tevemanér. Åtta av kockarna klarade sig vidare direkt och fick sätta sig vid sidlinjen och se på medan de resterande fyra kämpade om att hålla sig kvar. Lucas rätt blev godkänd och Gullringensonen är alltså klar för att laga mat även i nästa veckas avsnitt, då det enligt trailern verkar som att det ska lagas starka rätter.

undefined
Lucas Eriksson fick en ryggdunk av deltagaren Oskar Robertsson efter att det blivit klart att båda går vidare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!