Lucas i eliminering – men drömmen fortsätter

Elva amatörkockar skulle bli tio och trots att Lucas Eriksson från Gullringen fick en tuff start lyckades han vända det hela. "Jag är otroligt imponerad", sa Tom Sjöstedt.

Varken stark mat eller mat med vegetariska inslag är Lucas grej, det var han tydlig med i programmet. Trots det lyckades 25-åringen från Gullringen övertyga juryn även den här veckan.

Varken stark mat eller mat med vegetariska inslag är Lucas grej, det var han tydlig med i programmet. Trots det lyckades 25-åringen från Gullringen övertyga juryn även den här veckan.

Foto: TV4

Gullringen2024-02-14 21:00

I onsdagens avsnitt av Sveriges mästerkock möttes deltagarna av ett kök fyllt av eld och fick veta att utmaningen handlade om att laga en rätt med balanserad hetta. 25-årige Lucas Eriksson från Gullringen, en av de elva tävlande, visade viss oro. 

– Jag brukar inte laga stark mat så det blir en riktig utmaning, sa han i programmet.

Han bestämde sig till slut för att laga hamburgerbröd, pancopanerad kycklingbröstfilé, jalapeñomajonäs med koriander och syrad rödlök. 

– Jag gillar din ambitionsnivå med brödet och jag uppskattar potatisen, den är riktigt god. Kycklingen är frasig men hettan är inte mycket att skriva hem till Småland om. Det finns noll hetta och ingen jalapeñosmak, sa jurymedlemmen Tom Sjöstedt när han smakade. 

Tillsammans med fyra andra deltagare hamnade Lucas i eliminering och tvingades kämpa i ytterligare en utmaning där uppdraget var att laga en rätt med hälften animalisk och hälften vegetarisk färs.

– Färs ska vara viltfärs och sen har man grönsaker vid sidan. Vi får se vad juryn tycker men sådan där vegofärs tilltalar inte mig, sa en något skeptisk Lucas.

undefined
Lucas Erikssons köttbullar med hälften sojafärs och hälften fläskfärs gick hem hos juryn, trots att Lucas själv var skeptisk.

Planen var att få till "schyssta köttbullar" på fläskfärs och sojafärs och det visade sig att Lucas kan sina köttbullar oavsett färs.

– Jag är otroligt imponerad, du har nailat allt, sa Tom Sjöstedt i juryn.

25-åringen från Gullringen var enligt juryn överlägsen i utmaningen och tog sig vidare till nästa vecka och topp 10.

– Roligt att man kan lyckas med någonting man inte tycker om, sa Lucas.

undefined
Lucas kommer inte att laga mat med vegetarisk färs igen. "Nej, inte om ingen tvingar mig till det", sa han i programmet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!