Känt nöjesställe stänger i sommar

Det blir varken dans eller konserter på Örsåsa loge under sommaren 2023. Det meddelade arrangörerna på sociala medier under måndagsförmiddagen.

Örsåsa loge har i många år varit ett populärt nöjesställe för dans och livemusik. Under 2023 blir det dock varken dans eller livemusik där.

Örsåsa loge har i många år varit ett populärt nöjesställe för dans och livemusik. Under 2023 blir det dock varken dans eller livemusik där.

Foto: Jimmy Karlsson

Gullringen2023-03-20 11:33

Efter att ha hållit stängt under pandemin öppnade Örsåsa loge upp för dans igen under förra året. Nu blir det återigen paus i verksamheten där.

"Vi kommer inte att arrangera några danser och konserter under 2023 på Örsåsa Loge. Vår satsning under året kommer nu innebära mer arrangemang på Pumpen i Södra Vi. Välkomna till Pumpen 2023!", skriver arrangörerna på Örsåsa loges Facebooksida.

När Vimmerby Tidning når en av dem, Mats Nilsson, berättar han vad beslutet grundar sig i.

– Vi har märkt på senare år att besöksantalet har minskat lite. Det har inte varit så lätt att konkurrera med sådant som Latitud i Oskarshamn, Eksjö stadsfest, Linköpings stadsfest, Hamnfesten i Västervik och så vidare. Eftersom vi bara har våra arrangemang på sommaren märker vi att det har tagit en del från oss, och det har vi förlorat lite på.

Nilsson lyfter även att det har blivit svårare att locka ut gäster till logen som ju ligger på landet. Några år tillbaka i tiden brukade det komma stora busslaster dit som väntade på att få komma in och dansa.

– En bidragande faktor är ett minskat antal som har velat åka buss ut. Förr kunde vi öppna upp vid 21 och det stod flera hundra människor där som kommit via buss från flera städer, men när det har minskat har bussbolagen inte haft ekonomi att köra vilket gör att resorna har ställts in. Då blir det svårare att ta sig ut till oss.

När det nu blir varken dans eller konserter på logen i sommar är tanken att det ska bli desto mer aktivitet på Pumpen i Södra Vi. Planeringen för hur det ska se ut är i full gång och enligt Nilsson finns det stor potential vid lokalen, både för evenemang inomhus och utomhus.

– Vi brukar ha vår premiär på logen på valborgsmässoafton och den flyttar vi helt och hållet till Pumpen nu. Det har jag bara hört positivt om och jag tror absolut inte att det kommer att vara någon nackdel. Sen kommer vi förhoppningsvis starta upp Pumpen redan 19 augusti med ett bra event som lite kommer att ersätta det vi haft i Örsåsa. 

Trots att det blir fler evenemang i Södra Vi i sommar är Nilsson tydlig med att kvällarna på Örsåsa loge aldrig går att ersätta helt.

– Många älskar att få komma ut på en loge om somrarna. Det känns vemodigt att stänga, men varken vi eller han som äger lokalen har stängt några dörrar för framtiden. Vi har tagit det här beslutet för 2023, men får se hur det blir framöver.

Istället för evenemang på logen satsar arrangörerna på Pumpen i Södra Vi, där det fortsatt kommer att vara aktivitet.
Istället för evenemang på logen satsar arrangörerna på Pumpen i Södra Vi, där det fortsatt kommer att vara aktivitet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!