"Hultsfreds kommun valde att stänga av korsningen"

Jan Björk, vd på fastighetsbolaget Trophi, kommenterar nu den avstängda korsningen vid pizzeria Tre Kronor i Hultsfred.

Korsningen mellan Nytorpsvägen och Norra Oskarsgatan har stängts av.

Korsningen mellan Nytorpsvägen och Norra Oskarsgatan har stängts av.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2023-11-07 05:30

Att korsningen mellan Nytorpsvägen och Norra Oskarsgatan skulle försvinna kom som en överraskning för pizzeriaägaren Sanger Ahmed, som har fått färre kunder efter förändringen.

Även bland Vimmerby Tidnings läsare har avstängningen av korsningen väckt starka reaktioner. "Helt galet på många sätt" och "Ärligt talat så förstår jag ej varför man gjorde så här" är några kommentarer.

Varför tar ni över en bit av Nytorpsvägen och vad planerar ni att använda marken till?

"Hultsfreds kommun valde att stänga av korsningen och vi fick ta över ett markområde. Tanken var att använda området för att utöka parkeringen, men efter Willy:s flytt har det inte varit aktuellt", skriver Trophis vd Jan Björk till Vimmerby Tidning.

Varför informerade ni inte er hyresgäst, pizzeria Tre Kronor, om att korsningen mellan Nytorpsvägen och Norra Oskarsgatan skulle tas bort?

"När och hur pizzeria Tre Kronor blivit informerad känner jag inte till, men det är givetvis beklagligt om de upplever att de inte fått information på rätt sätt. Jag kan förstå att det blivit lite svårare att besöka pizzerian, men beslutet att stänga korsningen var inget vi kunde hindra."

Har ni någon ny hyresgäst på gång till Willys gamla lokal?

"Vi har och har haft en del diskussioner med intresserade hyresgäster avseende Willy:s tidigare butik och hoppas kunna hyra ut lokalen så snart som möjligt, även om vi dagsläget inte är nära någon snabb lösning."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!