Hultsfredsbo får fem års fängelse för grova knarkbrott

Den man i 35-årsåldern som stått åtalad för en hel rad grova knarkbrott dömdes på fredagen, tillsammans med flera andra inblandade, till ett långt fängelsestraff.

Tullen bytte ut amfetaminet mot mjöl och preparerade innerpåsen med UV-pulver. 520 gram amfetamin är värt drygt 100 000 kronor på gatan.

Tullen bytte ut amfetaminet mot mjöl och preparerade innerpåsen med UV-pulver. 520 gram amfetamin är värt drygt 100 000 kronor på gatan.

Foto: Polisen

Hultsfred2022-07-01 12:04

Den nu dömda mannen hade ingen aning om att det paket hans anhöriga skulle hämta ut åt honom hade granskats i tullen. Där hade de 520 gram amfetamin som mannen köpt bytts ut mot mjöl. Han hade heller ingen aning om att polisen hade span på honom hela tiden. När knarket levererats slog polisen till och grep mannen. Under tiden han satt häktad fortsatte knark att anlända till hans adress.

undefined
Amfetamin som hittades nära Hagadal i oktober i fjol, av en av polisens hundpatruller. Den nu dömda 35-åringens fingeravtryck och DNA finns på flera förpackningar.

På fredagen kom domen från Kalmar tingsrätt där Hultsfredsbon, tillsammans med flera andra, döms för en rad olika narkotikabrott. Mannen döms till sammanlagt fem år i fängelse för grov narkotikasmuggling, narkotikasmuggling, grovt narkotikabrott samt två fall av narkotikabrott av normalgraden. Att vissa av brotten ses som grova har med mängden narkotika i de specifika fallen att göra.  

undefined
Två nya försändelser med amfetamin och hasch kom till 35-åringens adress, även efter att han och en kompanjon häktades för en tidigare misstänkt knarksmuggling.

Förutom för smugglingen har mannen bland annat, tillsammans med en 25-åring, haft 876 gram amfetamin och 713 gram cannabis till försäljning i Oskarshamns kommun. 35-åringen döms också för att ha varit ägare till en knarkgömma som polisens hundförare hittade under hösten föra året. Där fanns 155 gram hasch, 97 gram amfetamin och 200 tabletter alprazolam.

25-åringen han åtalades tillsammans med döms till 2 år och nio månader i fängelse för grovt narkotikabrott. Ytterligare en inblandad person dömdes till 50 timmars samhällstjänst. Den narkotika som kommit fram under utredningen har beslagtagits och förverkats av polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!