IAC i Hultsfred varslar hela personalen

International Aluminium Casting, IAC i Hultsfred varslar ytterligare 28 personer om uppsägning. Det betyder att hela styrkan på företaget är varslad.

Varslen till trots är vd Dan Nilsson försiktigt positiv. Signaler från två stora lastbilstillverkare skapar förhoppning om att varslen inte ska behöva slå igenom.

Varslen till trots är vd Dan Nilsson försiktigt positiv. Signaler från två stora lastbilstillverkare skapar förhoppning om att varslen inte ska behöva slå igenom.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-05-06 17:12

– Men om vi ser tecken på att det vänder, kommer vi att återkalla varslen, säger vd Dan Nilsson, som håller hoppet om en vändning levande.

– Så sent som i dag har jag fått positiva signaler från både Scania och Volvo. De meddelar att de vill lägga fasta order till oss, säger Dan Nilsson.

De båda lastbilstillverkarna är storkunder hos företaget sedan länge.

Än så länge är det bara signaler, inget konkret men Dan Nilsson hoppas att de ska gå från ord till handling ganska snabbt så att hjulen kan börja rulla igen.

– Men det verkar som om de vill vara rädda om sina underleverantörer. Men vi måste ha konkreta order för att gå igång igen. Men om och när de kommer, återkallar vi varslen efter hand som det behövs, säger Dan Nilsson. 

 För en månad sedan lades ett första varsel på företaget. Samtidigt som många permitterades. Då var det 34 anställda som fick det ovälkomna beskedet. Nu varslas alltså den återstående delen av personalen i Hultsfred, 28 personer.

Det tar mellan tre och sex månader innan de här varslen slår igenom.

– Det är ett sätt för oss att överleva, att övervintra. En förberedelse för att gå i ide om det kommer att behövas, säger Dan Nilsson. Hoppet är det sista som överger oss.

Och med de positiva signalerna från de båda lastbilstillverkarna, känner han ändå en försiktig tillförsikt.

– Vi vill ju verkligen komma igång igen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!