Ikea Industry byter vd – han tar över jobbet

Tre chefer, däribland vd:n Klas Franzén, har nyligen slutat på Ikea Industry Hultsfred. En Trollhättanbo har registrerats som ny vd för företaget.

Med drygt 300 anställda är Ikea Industry den största privata arbetsgivaren i Hultsfreds kommun.

Med drygt 300 anställda är Ikea Industry den största privata arbetsgivaren i Hultsfreds kommun.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-04-08 11:48

I höstas visade Klas Franzén upp bygget av företagets nya fabrik i Hultsfred och berättade att produktionskapaciteten ska fördubblas från tre till sex miljoner garderober per år.

– Det har gått fantastiskt bra. Vi har verkligen följt vår projektplan, både när det gäller kostnader och tid, sa Klas Franzén då.

Så sent som i slutet av januari deltog han även på ett öppet hus om den fortsatta utvecklingen i norra Hultsfred som Hultsfreds kommun och Ikea Industry bjöd in till.

undefined
Klas Franzén har slutat som vd för Ikea Industry Hultsfred.

Nu har Klas Franzén och ytterligare två chefer lämnat företaget, vilket Dagens Hultsfred var först med att berätta.

"Vi kan bekräfta att tre ledare på IKEA Industry Hultsfred har valt att lämna sina roller. Av respekt för våra medarbetare kommenterar vi inte enskilda personer eller detaljer om nuvarande eller tidigare medarbetare", skriver Oscar Ljunggren på Ikeas pressavdelning till Vimmerby Tidning.

"Ny tillförordnad site manager för IKEA Industry Hultsfred är utsedd och kommer fortsätta leda arbetet framåt enligt plan. Det är allt vi kan säga just nu."

Enligt både allabolag.se och ratsit.se har 53-årige Peter Movitz, som är folkbokförd i Trollhättan, registrerats som ny extern vd för företaget.

"Vi kan bekräfta att Peter Movitz är ny tillförordnad site manager för IKEA Industry i Hultsfred", skriver Oscar Ljunggren.

Är han tillgänglig för intervju?

"Vi tackar nej till intervjuer för tillfället och hänvisar till vårt tidigare svar."

Vimmerby Tidning har även, via pressavdelningen, sökt Klas Franzén för en kommentar.

Erik Bouvin är klubbordförande i GS-facket på Ikea Industry i Hultsfred. Han ser det inte som något ovanligt att chefer byts ut.

– Det är femte vd:n jag har på Ikea och det är första gången media ringer till mig och frågar, säger Erik Bouvin.

– Det enda jag vet är att de har sagt upp sig själva och slutat. Sedan har vi fått en ny vd presenterad för oss.

Hur påverkas era medlemmar av att tre chefer har slutat samtidigt?

– Alla har fått information om att det blir en ny vd. Jag vet inte om det påverkar någonting över huvud taget, för det finns ingen annan strategi. Det vi har väldig fokus på är den nya fabriken och Pax 2.0.

Vad vet du om den nye vd:n Peter Movitz?

– Jag vet att han har varit anställd inom Ikea sedan 2011 och varit på flera olika platser och jobbat inom Ikea. Han har varit fabrikschef och vd på andra ställen också. Han har en gedigen kompetens vad jag förstår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!