Efter veckan på kommunen: Nu vet Lisa mer om framtiden

Lisa Andersson vann en provanställning på Hultsfreds kommun. En upplevelse som kan ha varit livsomvälvande, i alla fall en ögonöppnare.

Lisa Andersson hade turen med sig och vann en veckas kommunjobb. Nu är veckan över och nog har hon blivit lite mer på det klara med vad hon vill i framtiden.

Lisa Andersson hade turen med sig och vann en veckas kommunjobb. Nu är veckan över och nog har hon blivit lite mer på det klara med vad hon vill i framtiden.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-11-05 14:45

17-åriga Lisa Andersson vann en veckas provanställning på Hultsfreds kommun genom en tävling på framtidsmässan på Rock City. Nu är veckan slut och Vimmerby Tidning passade på att höra hur hon haft det. 

– Det var varit jättekul att se skillnaderna mellan de olika jobben och se vad som kan passa mig, säger Lisa Andersson. 

Vad var roligast?

– Hemtjänsten, rehabteamet och förskolan. Man jobbar väldigt nära människor och får läsa av vad som passar dem och inte.

Vilket yrke överraskade dig mest?

– Rehabteamet. Jag trodde det skulle vara mer som samrehab men det var helt annat eftersom man åkte hem till människor och hjälpte dem i deras hem och vardag.

Finns det något som hade kunnat göras annorlunda?

– Jag var bara en dag per jobb och då hinner man inte få en full bild av jobbet. Det hade varit bättre att få två eller tre dagar per jobb. Det var först mot slutet av dagen man blev varm i kläderna, då hade man velat få fortsätta lite till.

Konceptet är dock något hon tycker att fler borde få ta del av.

– Alla ungdomar skulle få testa på att göra det här. Vi är många som inte vet vad vi vill. Innan visste jag bara att jag ville jobba med människor men jag visste inte på vilket sätt. Det har jag mer koll på nu.

Lisa går idag på barn- och fritidsprogrammet och kanske är det så att veckan har fått henne på andra tankar.

– Jag väljer mellan att plugga vidare till förskolelärare eller undersköterska. Det är lite 50/50 så vi får se vilket det blir sen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!