Lokal satsning prisas av Länsstyrelsen

Varje år delar Klimatkommissionen Kalmar län ut Solrospriset till företag som bidragit till att göra länet mer klimatsmart. I år gick ett av priserna till ETC Solcellspark i Hultsfred.

Här är alla vinnare och utdelare av Solrospriset, från vänster: Veronica Franzén (Nöbble gård), Alvin Franzén (Nöbble gård)
Johan Ehrenberg (ETC solcellspark i Hultsfred), kommunstyrelsens ordförande i Borgholm Ilko Corkovic, Fredrik Fredriksson (Wikegårds) och vikarierande landshövding Johan Blom.

Här är alla vinnare och utdelare av Solrospriset, från vänster: Veronica Franzén (Nöbble gård), Alvin Franzén (Nöbble gård) Johan Ehrenberg (ETC solcellspark i Hultsfred), kommunstyrelsens ordförande i Borgholm Ilko Corkovic, Fredrik Fredriksson (Wikegårds) och vikarierande landshövding Johan Blom.

Foto: Länsstyrelsen Kalmar län

Hultsfred2022-11-14 15:01

"Priset ges till de som har utfört framstående åtgärder eller insatser som inspirerar och genererar innovation, jobb och aktiviteter inom klimat och miljöområdet", skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Vimmerby Tidning har tidigare skrivit om solcellsparken. Av pressmeddelande framgår att den färdiga parken ska producera 10 megawatt på en yta på omkring tolv hektar. Fullt utbyggd ska den ge lika mycket el som används i 20 000 hem. 

"ETC Sol är ett bolag som kommunicerar klimatfrågan aktivt och folkbildar för den som vill lyssna", skriver Länsstyrelsen. 

Utmärkelsen bestod av ett diplom och en blomma. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!