Hotell Palace i Hultsfred ska säljas

Hotell Palace i Hultsfred ligger ute på annons. Begärt pris för det "svarta hotellet" är tolv miljoner kronor.

Hotell Palace i Hultsfred ligger ute på annons. Begärt pris för det "svarta hotellet" är 12 miljoner kronor.

Hotell Palace i Hultsfred ligger ute på annons. Begärt pris för det "svarta hotellet" är 12 miljoner kronor.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2022-10-17 09:01

Det var i helgen som hotellet dök upp på annonssajten Blocket, med en lockande mäklartext och ett antal bilder på interiören. Hotellet beskrivs som mycket välbesökt, nyrenoverat med exklusiva material. Begärt pris är tolv miljoner kronor.

Mitt i måndagens frukostbestyr tar sig Christian Ryning på hotellet tid att bekräfta för Vimmerby Tidning att hotellet ska säljas.

– Det har varit en väldigt tuff period, jag har jobbat väldigt mycket, säger Christian Ryning. Det handlar om 18 timmar om dygnet. Men trots det älskar jag mitt hotell. 

Sedan han tog över hotellet tillsammans med Robert Lindberg 2018, har i stort sett hela hotellet reparerats utvändigt och gjorts i ordning. Förutom att alla rummen renoverats, har också en elegant uteservering byggts och den beskrivs ha blivit väldigt uppskattad.

– Men i dessa oroliga tider kan det vara svårt att sälja ett hotell, säger Christian Ryning. Men om det är menat att någon ska komma in med friska krafter och ta över så är det positivt.

Så annonsen kan närmast betraktas som en intressekoll, tycker han. Det handlar om att se om det finns någon som har lust och vilja att ta över.

– Det blir ödet som får avgöra. Och under tiden tuffar vi på som vanligt. Är det meningen att någon ska ta över så är det...

Hotell Palace i Hultsfred startades på 1940-talet. Kring 1950 togs det över av Maja och Olle Nyblom. Det fick närmast kultstatus efter att en TV-dokumentär gjorts om Maja Nyblom som drev det ensam hand fram till hon gick bort 95 år gammal.

undefined
Olle och Maja Nyblom startade Hotell Palace i Hultsfred. Och hotellet kom att bli det legendariska festivalhotellet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!