Målsättningen: Konkursen ska inte drabba konsumenterna

Tanken är att varken kunder eller konsumenter ska märka att Emåmejeriet har gått i konkurs. Det uppger konkursförvaltaren.

Emåmejeriet i Hultsfred gick nyligen i konkurs, men målsättningen är att verksamheten ska fortsätta som vanligt.

Emåmejeriet i Hultsfred gick nyligen i konkurs, men målsättningen är att verksamheten ska fortsätta som vanligt.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-03-25 12:59

Som Vimmerby Tidning tidigare berättat försattes Emåmejeriet AB i konkurs i torsdags. Ett nybildat bolag, Smålandsmejeriet AB, siktar på att ta över verksamheten i Hultsfred.

"Konkursens inledningsskede har helt åtgått till att säkerställa tillstånd och annat från berörda myndigheter, det har även handlat om kontakter med kritiska leverantörer och i någon mån med kunder. Parallellt med detta har personalen informerats och instruerats kring konkursen", skriver konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson till Vimmerby Tidning.

"Det kan nu konstateras att vi är fullt ut up-and-running och min utgångspunkt är att varken kunder eller konsumenter skall märka att konkursen inträffat", fortsätter han.

"Dessa delar är den så kallade akuta fasen i konkursen och först efter detta kommer jag att kunna undersöka storleken på skulderna och sammanställa mina fynd i en bouppteckning. Det brukar ta 6-8 veckor."

Försäljningen av verksamheten är ännu inte klar, enligt Erik M Gabrielsson.

"Vid konkursutbrottet fanns ett tecknat överlåtelseavtal för inkråm och fastighet, men för att bli giltigt kräver det mitt godkännande. Jag har inte hunnit påbörja denna granskning ännu, men berörda borgenärer, eller fordringsägare med vanligt språkbruk, har sagt sig förorda denna lösning och under måndagen skall jag kontakta den så kallade Tillsynsmyndigheten i konkurser. Om de också ställer sig positiva kommer jag förbereda en överlåtelse och målsättningen är då att ett tillträde kommer att kunna ske under Långfredagen."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!