Efter lång väntan: Fördelningen av tomter är igång

Många har väntat i flera år på besked om de får en tomt på Herrstorpet. Men nu ska de inte behöva vänta så länge till. "Vi har börjat beta av tomtkön", säger Helena Grybäck Svensson, vd på Hultsfreds bostäder.

Helena Grybäck Svensson, vd på Hultsfreds bostäder, berättar att fördelningen av tomter på Herrstorpet har börjat.

Helena Grybäck Svensson, vd på Hultsfreds bostäder, berättar att fördelningen av tomter på Herrstorpet har börjat.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-01-22 05:00

– Det är 20-talet personer som köar för de tolv villatomterna på området. Men vi vet ännu inte hur många av dem som fortfarande är intresserade. Några av dem har stått i kö i flera år. Så vi får se om intresset kvarstår, omvärldsläget är ju förändrat. Så vi får se hur det går, säger Helena Grybäck Svensson

Än så länge är det bara en tomt på området som är såld. Det är den där ETC Bygg planerar ett projekt med både villor och ett flerfamiljshus.

– Det är den största tomten, säger Helena Grybäck Svensson.

Just nu är det de mest sjönära tomterna som är de mest efterfrågade, berättar hon vidare.

Men alla i kön står på samma lista, och får välja tomt i tur och ordning.

– Det kan ta lite tid att gå igenom kön, alla måste ju få betänketid på några veckor. Men vi hoppas att det ska vara om ett par månader.

Under tiden går arbetet vidare ute på området, gator och vägar, ledningar och annan infrastruktur byggs upp. I det här läget är det främst villatomterna som står i fokus. Men det finns också avsatta utrymmen för flerfamiljshus. Kanske det rent av blir en tomt över för Hultsfreds Bostäder.

– Vi får se vad politiken säger om det, vi är inte främmande för det. Men i första hand vill vi att andra aktörer drar igång byggandet. Det här sjöläget är ju perfekt, där har vi en konkurrensfördel mot andra kommuner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!